TEŽAK ŽIVOT

Tragična sudbina Marine Tucaković: Smrt sina, droga, bolest...

Danas je preminuo i drugi sin Milan Laća Radulović

Fotografija iz sretnijeg doba. Printscreen

Piše: A. H.

20.12.2022

Danas je preminuo drugi sin Marine Tucaković Milan Laća Radulović godinu nakon majčine smrti.

Pitanje je kako bi slavna hitmejkerka podnijela još jedan gubitak da je danas živa. 

 Marina je za života napisala brojne hitove, zaradila vrtoglave cifre, ali bila i osporavana zbog nekih tekstova koje je pisala za neke folk pjevačice.

Tucaković je važila za najtraženiju u svom poslu, a onda joj se preko noći život promijenio za 180 stepeni. U porodičnjoj kući 2008. godine pronašla je preminulog sina Miloša Radulovića. Imao je samo 24 godine. Marina je tada bila članica žirija popularnog šoua "Operacija trijumf" koji je napustila do kraja emitiranja zbog porodične tragedije. 



-Ušla sam u njegovu sobu i zatekla sam to što sam zatekla. Tada je Miloš imao 24 godine. Uvijek sam imala strah da će mu se nešto dogoditi. Ode vam dijete na ekskurziju pa se bojite kako će tamo stići. Uvijek imate strah za osobe koje volite. Interesantno, ja tu noć... On je bio toliko veseo, toliko smo se smijali, nisam zaista mogla imati loš predosjećaj, koliko sam ranije imala iz strahova. I eto baš se dogodilo to čemu se tad sigurno nisam nadala. Nisam to očekivala. Taj dan sam trebala ići u žiri u jednu emisiju. To je bio trenutak ludila'', rekla je Marina svojevremeno za srbijanske medije. 


Marini je nekoliko godina poslije smrti sina dijagnosticiran teški oblik karcinoma. Iako uvijek veselog duga Marinu je očito smrt sina dokrajčila emotivno i fizički.

U najtežim trenucima sinu Milošu posvetila je hit 'Mišo moj' koji pjeva Ana Nikolić.

-Pjesmu sam pisala u svom najtežem životnom razdoblju, kada sam izgubila sina. Dugo sam razmišljala tko bi mogao ove snažne emocije prenijeti publici, a onda je izbor pao na Anu Nikolić', zaključila je Tucaković koja je iza sebe ostavila supruga Aleksandra Radulovića i starijeg sina Milana Radulovića.


S druge strane, drugi sin Milan Laća Radulović koji je preminuo danas u Izraelu ušao je kao veoma mlad u začarani krug narkomanije, što ističe svojim najtežim životnim razdobljem.

- Cijeli period je bio dosta dug. Krenuo sam sa 15 godina, sa 17 sam postao narkoman, onda sam četiri godine imao pauzu, ali kad sam završio na klinici za odvikavanje tu je bio kraj. Počelo je kao radoznalost, a nastavio sam i kad sam shvatio da loše utiče na mene. To je bolest. Kad osjetiš prvu heroinsku krizu to je nešto... To je najopasnija droga - istakao je svojevremeno.

Nakon dašanjeg dana, iza porodice Tucaković - Radulović ostao je samo živ Marinin suprug i otac njene djece kompozitor Aleksandar Radulović Futa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.