OSTAVIO OGROMAN TRAG

Emotivni oproštaji kolega od vrhunskog pjevača Massima Savića: Kao nož u srce iz vedra neba, zbogom veliki Gospodine

Zvao si me prije mjesec, javio sam se kratko i rekao da ću te ubrzo nazvati jer sam imao sastanak. To "ubrzo" nikad nije došlo na red, napisao je Ćurić

Massimo Savić preminuo u 61. godini. Danijel Berkovic / Pixsell

Piše: N. Aj.

23.12.2022

Region je okovan tugom nakon što je objelodanjeno da je izvrsni muzičar i pjevač Massimo Savić izgubio bitku za život. Preminuo je u 61. godini.

Brojne kolege se opraštaju od Savića emotivnim posvetama. Svi prenose svoja iskustva sa Savićem, a jedno im je zajedničko - svima će nedostajati!

Među onima koji su se na društvenim mrežama oprostili od Massima je i Marija Šerifović.

Objava Marije Šerifović na Instagramu. Printscreen

 - Dragi Massimo, bila je iskrena čast poznavati Vas i s Vama razgovarati o muzici. Neka Vam je vječna slava - napisala je Šerifović.

I Zijo Valentino je se oprostio od Savića kratkom porukom:

- Zbogom, veliki Gospodine…

Nina Badrić je objavila video sebe i Savića koji je snimila HRT televizija. Zajedno su izvodili Massimovu numeru "Stranac u noći".

- Kad bez riječi ostaneš… Iskrena sućut obitelji. Zauvijek ćeš biti tu - napisala je Badrić uz emotikone srca.

Amel Ćurić je posvetio veći tekst Saviću.

Dragi moj mentore, dragi moj direktore, prijatelju, umjetniče… Zvao si me prije mjesec dana, javio sam se kratko i rekao da ću te ubrzo nazvati jer sam imao sastanak. To "ubrzo" nikad nije došlo na red. Nisam te uspio nazvati i beskrajno žalim zbog toga… Uvijek kad se čujemo, razgovaramo po dva sata. Zato sam odgađao dok uhvatim vremena, danas ću, sutra ću… Ovo me pogodilo kao nož u srce iz vedra neba. Da smo barem 5 minuta popričali. Da se nasmijemo još bar jedanput. Da mi bar još jednom ispričaš kako ćeš da razvališ koncert za koji se spremaš… Moj mentore… Neka ti je vječna slava i rahmet duši tvojoj umjetničkoj. “Ludoooooo”… Tvoj Amel.

Dragi ljudi, za drage ljude, prijatelje, vaše najmilije, uvijek nađite vremena. Makar 5 minuta. Neka vam "ubrzo" dođe na red, ma koliko obaveza imali. Nikada ne znate kada ćete se posljednji put smijati sa nekim - napisao je Ćurić.

I Tonči Huljić se oprostio od velikana Savića.

- Dragi prijatelju... - napisao je Huljić uz Massimovu fotografiju na kojoj je pjevač nasmijan.

Upravo po tom osmijehu ga mnogi pamte.

Muzičar Dino Jelusić napisao je da, nažalost, nisu uspjeli snimiti duet koji su planirali dvije godine.

- Massimo... Pa je li to moguće? Prijatelju dragi, počivao u miru. Nikako nismo uspjeli realizirati taj duet koji planiramo već dvije godine, toliko smo vremena proveli na telefonu pričajući o životu i svemu šta dolazi i sad ovo. Potpuno sam u šoku. Da mogu vratiti vrijeme, vratio bih se na početak 11. mjeseca i došao na tvoj veliki koncert u Arenu i otputovao dan kasnije. Bio si velik i poseban. Hvala ti na svoj glazbi, podršci i ljubavi. Voli te Dino.

Iskreno saučešće Mirni s kojom sam dijelio školske klupe i Eni, Massimovoj supruzi - napisao je Jelusić.


Još su se mnogi oprostili od Savića poput Tonyja Cetinskog, Halida Bešlića, Gibonnija, Amila Loje...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.