LISTA PRESTIŽNOG VOGUEA

Najbolje odjevne kombinacije u 2022.: Bred Pit u suknji, Kim Kardašijan u haljini Merilin Monro, Hajdi Klum u kostimu crva...

Na listi su i Kejt Mos kao i Kejt Midlton, Sara Džesika Parker, Salma Hajek i njen kupaći kostim...

Kim Kardašijan i Bred Pit. Evan Agostini/Invision/AP / AP Photo/Markus Schreiber

N. Aj.

29.12.2022

Godinu na izmaku obilježili su mnogi događaji kojima su prisustvovale svjetski poznate zvijezde koje su pažnju privukle zanimljivim modnim kombinacijama. Časopis "Vogue" je sastavio listu najboljih odjevnih kombinacija iz 2022. godine.

Pažnju je privukao glumac Timoti Šalame (Timothee Chalamet) na Filmskom festivalu u Veneciji. Francusko-američka zvijezda odjenula je upečatljiv crveni kombinez koji je imao odvažan dizajn otkrivenih leđa. Šalame je nosio i par elegantnih dizajnerskih sunčanih naočala. Njegov outfit sadržavao je hlače visokog struka i gornji dio s izrezom, a sve je upotpunio crnim kožnim čizmama.

Timoti Šalame. Vianney Le Caer/Invision/AP

Pažnju je privukla i Džodi Tarner-Smit (Jodie Turner-Smith), koja je nosila dugu crnu haljinu s crvenim detaljem i zelene rukavice.


I Kejt Mos (Kate Moss) je pronašla svoje mjesto na "Vogue" listi kao i njena odjevna kombinacija koju je nosila na dodjeli nagrada "Innovator".

Kejt Mos. Evan Agostini/Invision/AP

O rijaliti zvijezdi Kim Kardašijan (Kardashian) danima se govorilo nakon što je odlučila nositi haljinu Merilin Monro (Marilyn Monroe) na Met Gali. Riječ je o haljini koju je Monro nosila 1962. godine kad je pjevala serenadu Džonu F. Kenediju (John F. Kennedy) na njegov rođendan.

Kim Kardašijan u haljini koju je nosila Merilin Monro. Evan Agostini/Invision/AP

"Vogue" je na svoju listu najboljih odjevnih kombinacija u 2022. godini uvrstio i Lizo (Lizzo), koja je svojim izdanjem privukla pažnju na ovogodišnjoj Met Gali.

Magazin nije mogao izostaviti ni ajdi Klum (Heidi) i njen urnebesni kostim za Noć vještica. Manekenka se maskirala u crva, a kostim je izgledao potpuno realistično. Prekrio joj je cijelo tijelo i vidjele su se samo njene oči i usne.

Jedna od najboljih modnih kombinacija u protekloj godini prema "Vogueu" bila je i ona Džejde Pinket Smit (Jada Pinkett Smith) na dodjeli Oskara.


Džejda sa suprugom Vilom Smitom. AP Photo/John Locher

Zatim slijede Rijana (Rihanna) na reviji modne kuće "Dior", Jung Hojeon (Hoyeon) na dodjeli nagrada "Critics Choice", Adele na dodjeli nagrada "Brit Awards" i Bred Pit (Brad Pitt), koji je na premijeri filma "Bullet Train" nosio suknju.

Bred Pit na premijeri "Bullet Traina". AP Photo/Markus Schreiber

I Florens Pju (Florence Pugh) svojom odjevnom kombinacijom završila je na listi, kao i Kejt Midlton (Kate Middleton) na premijeri filma "Top Gun: Maverick" i Sara Džesika Parker (Sarah Jessica Parker) s torbicom u obliku goluba.


"Vogue" je na listu uvrstio i kupaći kostim Salme Hajek (Hayek) koji je nosila tokom ljetnog odmora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.