KAFANA NA BALKANU

Premijera filma o Aci Lukasu u novembru 2023.

Na rođendan Ace Lukasa, 3. novembra naredne godine, bit će upriličena projekcija ostvarenja, a nakon toga i koncert zvijezde

Lukas: Regionalna muzička zvijezda. Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

Piše: N. Aj.

30.12.2022

Počelo je snimanje filma „Kafana na Balkanu“ o životu muzičke zvijezde Ace Lukasa, koji je i dobio ime po pjevačevom hitu.

Kako nam je rekao Saša Mirković, producent i menadžer Lukasa, snimanje s glumcima počelo je 22. decembra, dok je nulti kadar snimljen već 3. novembra na Lukasovom rođendanskom koncertu u beogradskoj Areni, a kasnije i u sarajevskoj Zetri.

- Snimanje će trajati do sredine maja. Ekipa je odlična, dobro rade svoj posao, zadovoljan sam. Rediteljka Suzana Purković odlično vodi set s glumcima, a mislim da su i oni zadovoljni njom - kazao je Mirković.

Mirković: Nešto nesvakidašnje. Instagram

Projekt će biti spreman za svjetsku premijeru 3. novembra 2023., opet na Lukasov rođendan.

- Uradit ćemo nešto što nikada nije urađeno, i u Beogradu i u Sarajevu. Prva premijera će biti u beogradskoj Areni 3. novembra, na Acin rođendan, već su karte puštene u prodaju, a nakon projekcije ide koncert Ace Lukasa. To je nešto nesvakidašnje što sam osmislio. Prvi put u svijetu da se radi na takav način. Prvo impresija o filmu, a onda idemo u jednu lijepu energiju, na koncert. Sve to skupa trajat će otprilike pet sati. I sarajevskoj publici ćemo isto to predstaviti, kao i publici u regionu u velikim dvoranama - istakao je Mirković.

Kada je u pitanju istoimena serija, još se pregovara s Netflixom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.