OGLASILA SE PJEVAČICA

Lepa Brena o haljini koju svi komentiraju: "Dok se ubijaju žene, siluju djevojčice, naslikane zlatne grudi su problem"

Haljina je zato posvećena upravo simbolu majki i žena cijelog svijeta, Veneri, rekla je Brena

Brena: Bez žena ne bi postojalo čovječanstvo. Instagram

A. Č.

3.1.2023

Haljina u kojoj je jedna od najvećih balkanskih pjevačkih zvijezda nastupila u novogodišnjem programu Nove TV ne prestaje dizati prašinu i još uvijek izaziva lavinu komentara od Vardara do Triglava.

Lepa Brena pred kamerama je pjevala u dugoj crnoj večernjoj haljini Splićanina Borisa Kragotića na kojoj je sprijeda i straga zlatnim šljokicama iscrtano golo žensko tijelo, a ovim osebujnim i prije svega hrabrim modnim izborom, nikoga nije ostavila ravnodušnim.

- Našim lažnim moralistima kojih je i previše, sve što je normalno ne privlači pažnju, a ova mala provokacija u vidu haljine im smeta... Kakav lažni moral - rekla je Brena za Slobodnu Dalamaciju.

- Dok u današnje vrijeme partneri ubijaju žene, siluju se djevojčice i ne prihvaćaju prava gej populacije, da ne govorim o ratu u 21 stoljeću te širenju vjerske i nacionalne mržnje..., naslikane zlatne cice na haljini su problem. E pa, one su moj mali doprinos svim lažnim moralistima u ova surova vremena u kojima živimo - kaže pjevačica.

Na pitanje šta je njome željela poručiti, Brena je rekla:

- Bez žena ne bi postojalo čovječanstvo! Haljina je zato posvećena upravo simbolu majki i žena cijelog svijeta, Veneri! Ona je drevni simbol ženske energije, ljubavi i ljepote. Ova haljina je, dakle, simbol Venere, samosvjesne žene. 

Isti stil haljina prvi je kreirao Jean Paul Gaultier za Beyonce. Za mene ju je radio Boris Kargotić, vlasnik brenda DeMode, rođeni Splićanin. Vrlo moderan, avangardan i kreativan, u svojoj je karijeri surađivao s Madonnom i već spomenutom Beyonce - rekla je Brena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.