PLAVA KRV

Prvi susret: Princ Hari otkrio šta je kraljica Elizabeta pitala Megan

Njih dvije prvi put su se srele u domu princa Endrua

Princ Hari i Megan Markl. Instagram

L. S. R.

12.1.2023

Princ Hari (Harry) u svojim memoarima "Spare" otkrio je šta je kraljica Elizabeta II upitala Megan (Meghan) na njihovom prvom susretu. Njih dvije prvi put su se srele u domu princa  Endrua (Andrew). Hari je Megan tamo doveo da upozna Sarah, vojvotkinju od Jorka. Taj se susret dogodio krajem 2016. godine, piše "Independent".

Hari kaže da je susret pokojne kraljice s Megan bio vrlo ugodan i dogodio se uoči američkih predsjedničkih izbora u kojima je Donald  Tramp (Trump) pobijedio Hilari Klinton (Hilary Clinton). Elizabeta je očigledno razmišljala o tim izborima pa je Megan upitala za mišljenje o Trampu.


 

Princ je dodao da je Megan mislila da je "politika igra bez pobjednika" i opisao je da je vješto promijenila temu na Kanadu u kojoj je živjela dok je snimala seriju "Suits".

Kraljica je na njen odgovor, piše Hari, zaškiljila i odgovorila: "Mislila sam da si Amerikanka." "Jesam, ali živim u Kanadi već sedam godina zbog posla", rekla joj je Megan. Haro piše da se taj odgovor svidio kraljici jer je Kanada dio Komonvelta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.