BIVŠA VODITELJICA

Ana Bavrka za "Avaz": Nisam odustala od posla i sebe

Zoran i ja smo trenutno posložili naše živote

Bavrka: Teške i tmurne dane, Bogu hvala. lako zaboravljam. Instagram

N. Varupa

23.1.2023

Ana Bavrka od prvog pojavljivanja na malim ekranima nije prestala oduševljavati svojom ljepotom. Njen život okrenuo se nakon što je pobijedila na jednom izboru ljepote, kada dobiva priliku za posao na televiziji kao voditeljica koju prihvata objeručke.

Njena veza sa Zoranom Cvjetkovićem, sportskim menadžerom, uvijek je bila zanimljiva. Ljubav, prekid, pomirenje pa sve u krug. Ljubav je na kraju pobijedila, a Ana je odlučila odnedavno pratiti svog zaručnika u stopu i na žalost mnogih gledalaca lijepa Mostarka napustila je televizijski posao. Sada po bijelom svijetu uživa u ljubavi sa Zoranom, a nedavno je imala priliku susresti se u Parizu s glumicom i modelom Emili Ratajkovski (Emily Ratajkowski).

Anu smo zatekli u Parizu odakle je govorila za „Avaz“.

Znanje je moć

Radili ste kao novinarka, ali školovali ste se za zdravstvenog radnika. Da li Vam je žao što nikada niste radili ono što ste studirali?

-  Nije mi žao što nisam radila, jer je vrlo brzo posao na televiziji ukrao moje srce i ispunio sva moja očekivanja i doslovno sam ostvarila snove. Što se tiče učenja tolike godine, ni to mi nije žao, jer znanje je moć i to vam niko ne može oduzeti.

Kako su izgledali najljepši dani na televiziji?

- Meni je svaki dan na poslu bio najljepši dan. Uvjerila sam se da postoje ljudi i kolektiv koji vam ne pravi stres, nemate onog ružnog grča u želucu kada idete na posao. Mogu reći da me Bog nagradio s izborom posla i kolektiva. Televizijski posao ili živiš stopostotno ili ga ne radiš. Tako je jednostavno.

U nekom trenutku života ste prelomili da želite život podrediti ljubavi a ne karijeri. Putujete, pratite Vašeg zaručnika i stalno ste zajedno. Šta se desilo pa ste željeli to, a ne svakodnevni odlazak na posao kao voditeljica?

- Ja sam žena koja (zasad) jako dobro slaže prioritete i vodim se onom sve u svoje vrijeme. Zoran i ja smo trenutno ovako posložili naše živote, gradimo zajednički život, ostvarujemo planove, ali to nipošto ne znači da sam odustala od sebe i posla. Dapače. Zoran je moja velika podrška i partner u poslu. Realno, pola kampanja je snimio upravo on.


Bavrka i Cvjetković: Uživaju u ljubavi. Instagram

Zoran je Vaša velika ljubav i jako dugo ste zajedno, ali jako dugo ste bili i razdvojeni. Koji je bio najteži moment u Vašoj vezi, kad ste bili toliko tužni da ste mislili da nešto nećete podnijeti?

- Život je satkan od lijepih i manje lijepih trenutaka. Ja uvijek i isključivo pamtim one lijepe. Teške i tmurne dane, Bogu hvala, lako zaboravljam, imam neki filter i tako mi je ljepše. Ali ono što mi itekako još pomaže da se nosim s problemima je činjenica koja kaže proći će. Uistinu, sve prođe i nema toga što ne mogu podnijeti. Isto vrijedi i za sve vas, vjerujte mi.

Ženska strana

Šta želite ostvariti ove godine?

- Nemam dugoročne planove. Imam dnevne ciljeve. I uživam u rješavanju istih. Jedina molitva i dugoročna želja je da sam zdrava i da su svi moji zdravi. Dosegla sam taj limit godina kada mi je to najvažnije i svjesna sam blagodati istog. Tako da, samo to. Jer kad ste zdravi, onda možete sve. I rješavati probleme, raditi, izlaziti, putovati, ma sve.

Kakve dojmove nosite nakon susreta s Emili Ratajkovski?

- Emili je nestvarno lijepa i njegovana žena. To je ono što zaključite na prvu kada je vidite, ali imala sam privilegiju upoznati je i zagrebati površinu i shvatiti da je pored svih gore navedenih stvari, još ljepša unutra. Ima jednu posebnu životnu priču i tu žensku stranu koju ja jako volim. Odlučna je i hrabra. Usudi se puno toga reći i uraditi u ovom "muškom" svijetu. To me fascinira. Volim jake žene. Borbene.


Ratajkovski i Bavrka: Susret u Parizu. Instagram

Novi posao

- Influensing mi je trenutno „full time job“ i uživam u tome. Imam sreću sarađivati sa sjajnim ljudima i radim ono što volim i što u meni budi tog malog kreativca. Volim taj osjećaj. Volim ljude koji me prate i dijele iste vrijednosti. Društvene platforme su sjajan medij ako ga ispravno konzumirate i filtrirate – kaže Bavrka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.