HERCEGOVINA

Djevojka Zdravka Mamića uložila 80.000 u solarni biznis

Mamić je vlasnik Plavog sunca, a Planinić u Majskog sunca

Mamić i Planinić. Ljubuški portal

Hercegovina.info

30.1.2023

Prethodnih dana se u medijima piše o ljubavi Zdravka Mamića i Jelene Planinić. Ipak, u početku nije bilo jasno kako je došlo do veze Mamića i Planinić, a hercegovački mediji pišu da je to bila ljubav na „solarni pogon“.

Naime, Mamić 1. decembra 2020. pravi kompaniju Plavo sunce, te kreće u solarnu invaziju na brojne hercegovačke gradove. Godinu dana kasnije Plavo sunce rađa Majsko sunce, kompaniju koja je osnovana 6. decembra 2021. godine, a gdje je direktorica Jelena Planinić, piše Hercegovina.info.

Planinić je u osnivačkoj strukturi s osnivačkim ulogom od 80.000 KM.

U osnivačkoj i upravljačkoj strukturi Plavog sunca bio je sin Zdravka Mamića, a sada je kćerka Iva. Vlada HNK u septembru prošle godine, a neposredno pred Opće izbore, objavila je kako je usvojila odluku o dodjeli koncesije za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije za tri elektroenergetska objekta Plavo sunce 4, Plavo sunce 5 i Plavo sunce 6, da bi se kasnije solari našli i na sjednici GV Mostara.

Mamić, javna je tajna, već duže vrijeme sa spomenutom Jelenom, koja je pripravnički staž odrađivala u Elektroprivredi HZ HB, živi u Mostaru, u zgradi zvanoj "Mljekara". I iako mediji donose "ekskluzivne" fotografije para, jasno je da se oni ni ne skrivaju, niti za time očito imaju potrebu. Mamić s Jelenom odavno već ima ozbiljne namjere, što dokazuju i paralelni biznisi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.