SKANDALOZNI SUKOBI

Šta se desi kad živci popuste: I bogati i slavni se tuku

Almir Ajanović tokom proslave Deenovog rođendana nasrnuo na Jalu, deblji kraj izvukao Šaćir Ameti

Trenutak tuče na dodjeli Oscara. Arhiv

A.H.

31.1.2023

Estrada je uvijek sa sobom nosila intrigantne zakulisne radnje, skandale i glasine. U posljednjih nekoliko godina svjedoci smo i tučnjava među poznatim ličnostima koje brzinom svjetlosti postanu glavna tema u javnom diskursu.

Majka ih smirivala

Najsvježiji primjer je svakako onaj između pjevačica i sestara Indi i Edite Aradinović, koje su se potukle na ulici usred dana. Jedna muška osoba ih je na sve načine pokušavala razdvojiti, a onda se pojavila i njihova majka, koja je pokušala smiriti situaciju.


Indi imala „problem“ i s Minom Kostić. Arhiv

Ovo nije prvi put da je Indi učesnica tučnjave. Ona se, naime, prije nekoliko godina u bekstejdžu „Grandovog“ festivala potukla s pjevačicom Minom Kostić, kada su i taj slučaj snimili prisutni. Razlog tadašnje tučnjave sa starijom kolegicom bio je, navodno, muškarac kojeg su obje voljele.   

Flašom u glavu 

Godine 2016., tokom proslave rođendana bh. predstavnika na Eurosongu Fuada Backovića Deena u jednom restoranu na Vlašiću, došlo je do sukoba u kojem je Almir Ajanović, inače autor pjesme “Ljubav je”, nasrnuo na repera Jasmina Fazlića Jalu. U koškanju je Jali slomljen nos, a deblji kraj izvukao je pjevač Šaćir Ahmeti, koji je udaren flašom u glavu i samo sreća ga je spasila da ne izgubi oko. Navodno, Ajanović je na Jalu nasrnuo u vidno alkoholiziranom stanju. Poslije toga je Ajanović odustao od odlaska na Eurosong, gdje je trebao biti dio tima kao autor pjesme. Također je izrazio žaljenje zbog svog neprimjerenog ponašanja.


Ajanović nakon skandala izašao iz BH. Eurosong tima. Arhiv

Ni Holivud nije imun na ovakve skandale, pa se tako tokom 94. dodjele Oskara, 27. marta prošle godine, voditelj Kris Rok (Chris Rock) našalio s Džejdom Pinket Smit (Jada Pinkett Smith), suprugom Vila Smita (Will).

Rok se našalio na račun obrijane Džejdine, rekavši da bi trebala glumiti u filmu „G. I. Jane 2“.

Džejdi, koja pati od alopecije, to nije bilo smiješno pa se Vil popeo na pozornicu i ošamario Roka.

I nakon što ga je udario, Vil Smit je nastavio ponavljati da „ne uzima u usta ime njegove supruge“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.