KONCERT U BKC-U

"Perpetuum Jazzile": Svjetska atrakcija večeras u Sarajevu

Za večeras je spreman spektakl kakav se rijetko viđa - kazao je za portal "Avaza" producent Tomislav Kašljević

„Perpetuum Jazzile“. Facebook

12.2.2023

Jedna od najvećih i najprepoznatljivijih vokalnih skupina na svijetu „Perpetuum Jazzile“ 2023. posvetila je obilježavanju 40 godina postojanja. U sklopu obilježavanja ovog jubileja nastupit će večeras u Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Sarajevu te sutra u Bosanskom narodnom pozorištu (BNP) Zenica.

Oni će predstaviti nove obrade svjetskih hitova, a punom parom spremaju i studijski album te nekoliko serija nastupa u Evropi.

- Članovi skupine stigli su u Sarajevo, i moram vam reći da su oduševljeni gradom. Za večeras je spreman spektakl kakav se rijetko viđa - kazao je za portal "Avaza"  producent Tomislav Kašljević.


U sklopu ovog dijela turneje „Perpetuum Jazzile“ imalo je sjajne koncerte u rasprodanim dvoranama u Zagrebu, Beogradu u Skoplju.

„Perpetuum Jazzile“ je vokalni (a capella) orkestar koji čini više od 40 vrhunskih pjevača koji uživo pružaju nesvakidašnje iskustvo – dvosatni, fascinantan vatromet birane muzike, vrhunske izvedbe, strasti i emocije! Njihovi koncerti satkani su od svjetskih hitova raznih žanrova.

„Perpetuum Jazzile“ osnovao je Marko Tiran 1983. godine pod imenom „Gaudeamus“. Kasnije su promijenili ime u „Perpetuum Jazzile“. Danas su jedan od najpopularnijih vokalnih orkestara na YouTubeu, čija videa imaju i po više od 90 miliona pregleda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.