EKSKLUZIVNO

Senad Bašić nakon teške bolesti za "Avaz": Sad sam dobro i vraćam se na scenu

Ko god je bolestan i završi u bolnici, nije mu dobro

Bašić u Kamernom teatru: Povratak na scenu. N. Novaković

16.2.2023

Predstava "Umri muški" proslavila je 33. rođendan u utorak navečer na sceni Kamernog teatra 55 u Sarajevu, što je ujedno značilo i povratak Senada Bašića (62) na teatarsku scenu.

Dvije premijere

Iza popularnog glumca je veoma težak period. Bašić se borio s teškom bolešću, bio je u bolnici, gdje je podvrgnut operativnom zahvatu, a sada je, kako je rekao ekskluzivno za „Dnevni avaz“, sve uredu.

- Nisam bio 40 dana na sceni – kaže nam Bašić, koji se dugo vremena nije oglašavao.

Opravio se i sada nastavlja raditi punom parom.

- Tu su i pozorište i film. „Kralj Tvrtko“ igra se reprizno. Imam i dvije filmske premijere. „Praznik praznine“ Jasmina Durakovića, film koji je ljetos imao premijeru na Filmskom festivalu u Puli, a sada će biti premijerno prikazan i u Sarajevu. Imam i film koji sam radio prošle godine, to je hrvatsko-austrijska produkcija „Bosanski lonac (Vampiri s Miljacke)“ scenariste i reditelja Pave Marinkovića. Premijere će biti u Zagrebu i Beču. U tom filmu govorim na njemačkom jeziku - kaže nam Senad.

Senad Bašić. N. Novaković

Glumčev glas

Bolest koju je imao utjecala je i na Senadov glas, koji je za poziv glumca veoma bitan. Ali sada se i glas stabilizirao.

- Dobro je, zasad sam zadovoljan - dodaje Bašić.

Govoreći o tome kako je psihički podnio taj težak period, Senad nam kaže:

- Ko god je bolestan i završi u bolnici, nije mu dobro.

Učio njemački

Senad je za ulogu u filmu „Bosanski lonac (Vampiri s Miljacke)“ učio i njemački jezik. Velika pomoć u tome mu je bila kćerka, koja već nekoliko godina živi u Berlinu.

- Kćerka, ali i unuka - dodaje Bašić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.