ISPITAO JE FBI

Kim Kardašijan dobila 250.000 dolara u vreći za smeće

Vodi se istraga o odbjeglom malezijskom finansijeru

Kim Kardašijan. Instagram

L. S. R.

3.3.2023

Leonarda Dikaprija (DiCaprio) i Kim Kardašijan (Kardashian) ispitao je FBI-a u sklopu istrage federalnih jedinica o odbjeglom malezijskom finansijeru Jho Lowu, otkrivaju novootvoreni dokumenti.

Velika pobjeda 

Prema novom izvještaju "Bloomberg Businessweeka", ranije neobjavljeni dokumenti otkrivaju da je FBI razgovarao sa zvijezdama dok su pokušavali dobiti informacije u svom slučaju protiv Lowa, misterioznog mogula u središtu zloglasnog skandala s pronevjerom fonda.

Prema pisanju medija, Kardašijan je FBI-u 2019. rekla da je jednom bila u Las Vegasu s grupom, uključujući Lowa i dva "Vuka s Wall Streeta", u privatnoj sobi poslije pet ujutro.

Ali kada je Skimsov mogul, koji sada ima 42 godine, odlučio da ode, prijatelj joj je rekao da ostane jer je "čuo priče o Louu koji ljudima daje vreće sa žetonima na kraju noći".

"Kardashian je ostala i završila velikom pobjedom", kažu FBI dokumenti.

Ali kada je pokušala da "vrati sve svoje žetone Louu", koga je upoznala 2009., on joj je rekao da su oni njeni i da ih zadrži.


Kada je otišla do šaltera kazina da unovči svoje žetone, navodi se u izvještaju FBI-a, saznala je da ima 350.000 dolara dobitka i da je nakon toga dobila "kesu za smeće punu novčanica od sto dolara" u vrijednosti od 250.000 dolara.

Zabava u Las Vegasu

U izvještaju FBI-a se kaže da je Kardašijan kasnije stavila vreću za smeće punu novca u svoju ručnu torbu i ukrcala se na let za Los Angeles.

Navodno je dobila još 100.000 dolara - u drugoj vreći za smeće - tokom sljedećeg putovanja na zabavu sa Louom u Las Vegasu.

Dokumenti FBI-a također govore da je Kardašijan dobila 305.000 dolara od Loua kao svadbeni poklon kada se udala za Krisa Hemfrisa (Humphries) 2011. godine i da je za taj novac kupila bijeli Ferrari.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.