PROBLEMI ZA PJEVAČICU

Severini prijeti zatvorska kazna zbog uznemiravanja bivše direktorice poliklinike

Predmet je u decembru dodijeljen sutkinji Božici Barlović

Vučković: Nije poznato ko će je zastupati. Instagram

A. H.

8.3.2023

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu pokrenut je postupak protiv Severine Vučković zbog uznemiravanja bivše direktorice Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba Gordane Buljan Flander.

Severini za krivično djelo nametljivog ponašanja prijeti do godinu dana zatvora, prenose hrvatski mediji. Optužnica je potvrđena u septembrru 2022. nakon sjednice optužnog vijeća.

Predmet je u decembru dodijeljen sutkinji Božici Barlović. Prvo ročište još nije zakazano, potvrdili su za hrvatske medije iz zagrebačkog Općinskog kaznenog suda.

- Ne bih vam mogla odgovoriti na to jer je u kaznenim predmetima ne zastupam - rekla je Severinina advokatica Jasminka Biloš.

Nije poznato ko će zastupati Severinu u ovom predmetu. Podsjećamo, advokat Mate Matić je otkazao saradnju s pjevačicom nakon što se sukobila sa svojom sestrom Marijanom Popović.

Nacional je ranije pisao kako je Severina prozivala i vrijeđala ljude za koje smatra da su pomagali Milanu Popoviću da joj oduzme sina. Među njima je i Gordana Buljan Flander. Ljiljani Klinger, direktorici škole koju pohađa njen sin Aleksandar, je navodno napisala: "Zadavila bih te rukama, babo. Sjedit ćeš i drhtat krivonoga, jedva čekam da te uhapse. Ti si bagra."


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.