SNIMA FILM

Miraj Grbić ekskluzivno za "Avaz": Rad u BiH mi je u neku ruku i odmor

Igram glumca koji je u isto vrijeme muzičar i koji je duhovit, šarmantan, neko ko gleda život sa vedrije strane, otkriva nam

Grbić: Bili i Marija su s mojim roditeljima. Instagram

17.3.2023

Bh. glumac s holivudskom karijerom Miraj Grbić stigao je u domovinu zbog snimanja novog filma „Ne skreći sa staze“ scenariste Vahida Durakovića i reditelja Emira Kapetanovića.

Došao je sa suprugom Marijom Omaljev - Grbić i kćerkicom Bili (Billie). U pauzi snimanja Grbić je dao ekskluzivni intervju za „Avaz“.

Zabava na snimanju

Kako nam je rekao u BiH je došao 10. marta i ostaje do 24. marta. Iako ne smije govoriti o detaljima koji otkrivaju radnju filma on je samo za „Avaz“ otkrio karakteristike lika kojeg glumi-.

- Igram glumca koji je u isto vrijeme muzičar i koji je duhovit, šarmantan, neko ko gleda život sa vedrije strane. Dosta me podsjeća na mene dok sa svirao sa bendom „Karne“. To je bila ta neka kombinacija glume i muzike i cijeli film je ta neka komedija, a pošto se dešava u Bosni ima elemente neke sjete, tuge i nekog sivila koje je prisutni kod nas, ali se uvijek uspije okrenuti na neku duhovitu crtu – kaže Grbić.

Dodaje da se na snimanju zabavljaju iako ustaju rano i bude im hladno te su uvjereni da prave film koji će ljudi voljeti. Drago mu je što radi u svojoj domovini.

- Ja sam u Americi 10 godina, dolazio sam kada je bila sezona „Lud, zbunjen, normalan“, imali smo snimanje 2018. godine, neki jubilej je bio, tako da dugo nisam imao priliku da radim u svojoj zemlji. Drago mi je da sam opet vidio kolege i da igram u okvirima kojih se sjećam prije. Radimo po 12 – 13 sati, ali mi je sve to u neku ruku i odmor – objašnjava nam.

Predaje glumu

Na pitanje o holivudskoj karijeri kaže nam da je situacija stabilna i da je dostigao nivo kada dobija uloge bez audicija.

Otkriva nam da u maju izlazi novi film „Brzi i žestoki“ u koje je glumio te izražava zadovoljstvo što su se veliki filmovi poredali na dobar način.

- Bilo je zbog covida malo sporije i sve se svelo na neki kontinuirani rad, a između filmova predajem na Univerzitetu glumu i uvijek se nešto radi – kaže Grbić.

S njim i suprugom Marijom po prvi put u BiH je došla i kćerkica Bili.

- Put je bio dug, super ga je podnijela. Sada je s mojim roditeljima, ona i Marija, i oni su presretni. To mi je jedna od najvažnijih stvari što se tiče ovog dolaska kada vidim koliko su oni sretni što ih vide i da ih ona upozna. Nekako mi i lakše što ja nisam s njima kada Bili jeste. Potrefilo se ugodno s korisnim – kaže Grbić.

Romantični pogledi

Za kraj razgovora smo ga pitali da s nama podijeli opažanja kako izgleda BiH kada se u nju dođe iz Holivuda.

- Ja to sve gledam vrlo romantično, jer sam ovdje rođen. Rijetko dolazim, i kad dođem meni je sve to jako romantično, bajkovito jer znam da nemam vremena da dugo budem tu i ne ulazim u negativne varijante, gledam da budem s roditeljima, da vidim ko je ovdje i napravimo maksimalno dobro – kaže Grbić.

Dodaje da kada je riječ o poslu i filmovima najveću ulogu u svemu igra budžet koji se u BiH i Holivudu neminovno razlikuje. Ipak, kada je riječ o snimanju filma na kojem trenutno radi naglašava da cijela ekipa ima nevjerovatan entuzijazam i da su svi fokusirani na to da naprave najbolju moguću stvar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.