SLUČAJ SA SKIJANJA

Suđenje Gvinet Poltrou: Penzioner od nje traži 300.000 dolara

Teri Sanderson nakon sudara teško povrijeđen

Gvinet Poltrou. Instagram

L. S. R.

22.3.2023

Penzionisani optometrist Teri Sanderson (Terry) tuži glumicu Gvinet Poltrou (Gwyneth Paltrow) za 300.000 dolara za slučaj koji se desio 2016. godine u odmaralištu "Deer Valley". Njegovi advokati tvrde da je slavna glumica svojim nemarom uzrokovala sudar na skijaškoj stazi i da je Sanderson nakon toga teško povrijeđen.

Šta kaže advokat

- Odgovornost skijaša koji se nalaze iznad jeste da prepustite prednost prolaza ljudima ispod, a to se naručito odnosi na stazu za početnike. Oni znaju da su ti skijaši najvjerovatnije manje iskusni i da skijaši ispod njih vjeruju da oni koji skijaju iza njih obraćaju pažnju -  rekao je Sandersonov advokat Robert Sikes (Sykes).


Paltrou i Sanderson sjedili su jedno nasuprot drugom dok su njihovi advokati iznosili uvodne argumente. Obojica su svoje klijente opisali kao žrtve.

Izvještaj o nesreći

Sanderson je također optužio Dir Valej (Deer Valley) i njegove zaposlenike da sudjeluju u zataškavanju, jer nisu dali potpune informacije o izvještaju nesreće i zbog toga što nisu poštivali sigurnosna pravila. Valej je bio stranka u tužbi, ali je izbačen iz slučaja.

Predviđeno je da će suđenje trajati nešto više od sedam dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.