ISPRIČALA ISTINU

Rađala je djecu poznatim damama, sada je otkrila šta znači biti surogat majka

Sara Džesika Parker, Nikol Kidman i Prijanka Čopra otvoreno su pričale o surogat majkama zahvaljujući kojima imaju jedno ili više djece

Prijanka sa svojim djetetom. Printscreen

E. A.

30.3.2023

Paris Hilton nedavno je postala majka, a na svijet je došao Feniks Reum, prvo dijete nje i njenog supruga Kartera. Beba je ostvarenje sna za poznatu nasljednicu koja je rekla da je godinama čeznula da postane majka. 

Odluku da pronađe surogat majku odlučila je djelimično jer se boji porođaja. Priča žene koja je gostovala u njenoj televizijskoj emisiji "The Simple Life", a koja je pričala o svom iskustvo sa porođajem, ostavilo je na nju traume.

Hilton je posljednja od brojnih poznatih ličnosti koje su postale majke putem surogat majčinstva, "živjeti svoj glamurozni život sa netaknutom figurom i karijerom, a onda bi kao iz vedra neba objavile rođenje djeteta fotografijama", opisuje Dejli mejl.

Sara Džesika Parker, Nikol Kidman i Prijanka Čopra otvoreno su pričale o surogat majkama zahvaljujući kojima imaju jedno ili više djece. Naomi Kembel i Amber Herd za koje se pretpostavlja da su također potražile pomoć surogata, ne žele da o tome govore.

Druga strana surogat majčinstva

- Surogat majčinstvo može da donese veliku radost — nevjerovatno je zadovoljstvo znati da ste ostvarili nečiji san i da ta osoba dobije željeno dijete - rekla je Šana i dodala:

Surogat majčinstvo nije nešto u što bi trebalo da se upuštate slučajno i važno je da obje tačno znate šta taj dogovor podrazumijeva - ističe ona. 

Da imate rezervni embrion koji "čeka" u laboratoriji i da tražite ženu koja će nositi vaše dijete, vjerovatno biste odabrali Šanu, pametnu, živahnu, brižnu i zabavnu majku.

Šana Sent Kler. Facebook

Ona je po struci frizerka, živi na farmi usred slikovitog kraja u Pensilvaniji, gdje čuva koze i kokoške. Novinar Dejli mejla intervjuisao je u njenoj seoskoj kuhinji.

Nakon tri trudnoće koje su protekle bez problema, Šana je pročitala članak u ženskom časopisu o borbama žena za potomstvo i odmah je željela da pomogne.

Ona i njen suprug Džozef, koji radi u građevini, imaju dva sina i ćerku. Njihova prva djevojčica rođena je mrtva, Šana razumije tugu i čežnju za djetetom.

"Ne radim ovo zbog novca"

Šana se dogovorila sa svojom porodicom i kontaktirala je agenciju za surogat majčinstvo.

- Nisam to uradila jer nisam mogla da plaćam račune, bili smo u dobroj finansijskoj situaciji. Na surogat majčinstvo gledam kao na dar koji mogu da dam drugoj ženi - istakla je.

Agencija je temeljno radila svoj posao. 

- Morala sam da popunim gomilu obrazaca. Morala sam da prođem psihološku procijenu. Morala sam da imam odobrenje ljekara opšte prakse i ginekologa. Morala sam na ultrazvučni pregled, analize krvi... mnogo toga - prisjetila se 46-godišnjakinja.

Njen profil je zatim dostavljen budućim roditeljima. Zbog privatnosti, Šana ne može da imenuje one koji su bili uključeni u njeno iskustvo surogat majčinstva. 

- Složila sam se sa Dženifer i Markom, prvim parom koji sam upoznala. Veoma sam se saosjećala sa Dženifer, koja je bila u svojim ranim 30-ima i zamrznula je jajne ćelije jer je imala zdravstvenih problema i nije mogla da nosi dijete - ističe ona u razgovoru.

Dženifer je dolazila iz poznate i bogate porodice, tako da smo imali vrlo različite živote, ali ja sam odmah uspostavila sjajnu vezu sa njom. I ona i Marko bili su ljubazni i zahvalni i potrudili su se da upoznaju mene, mog muža i našu djecu, naglasila je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.