HALIT ERGENČ

Poznati turski glumac ostavio suprugu dok je bila trudna, ona abortirala nakon toga

Halit joj je ponudio 250.000 lira nadoknade, ali Gizem je istakla da je njena bol tolika da ne postoji novac koji ga može nadoknaditi

Halit Ergenč. Anadolija

S. S.

9.4.2023

Halit Ergenč poznat je po ulogama u serijama „1001 noć“ i „Sulejman Veličanstveni“, a osim po ulogama, pažnju privlači i po ljubavnom životu.

Suprugu Berguzar Korel upoznao je prije 14 godina, kada su oboje imali partnere. Ipak, njihova ljubav je bila jaka pa su odlučili da raskinu veze, a Halit je ostavio trudnu suprugu.

Sjećanje na upoznavanje

Jednom prilikom se Halitova prva supruga Gizem, prisjetila njihovog upoznavanja.

- Jela sam ribu na plaži u Foči sa prijateljicom. Halit je tu snimao film „First Love“, bio je sa ekipom sa seta. Konobar nam je prišao i rekao: Djevojke, Halit Ergenč i Halit Abi su ovdje i žele da vas upoznaju. Insistiraju na tome, nisam mogao da im kažem ne. Ispostavilo se da je Halitu također rekao da prijateljica i ja želimo da upoznamo njega - ispričala je jednom prilikom ona, pa dodala:

- Halit je prišao i sjeo za naš stol. Naravno, malo sam bila nervozna. Mislila sam: Kako se usuđuješ! No, bio je tako prijatan i drag. Tri sata smo proveli zajedno i zaljubili se.

Gizem i Halit su se vjenčali 2008. godine, zbog čega je ona otkazala SAD, gdje se vidjela kao glumica.

- Vjerovala sam da se neću udati do 30. godine, ali moj život se u trenutku promijenio - rekla je Gizem.

Već šest mjeseci nakon vjenčanja, Halit je odlučio da zbog Berguzar ostavi Gizem, iako je tad već bila trudna. Zbog spleta okolnosti, odlučila je da abortira.

Ponudio joj novac

- Nisam htjela da rodim dijete u takvoj okolini – kazala je tada Gizem.

Halit joj je ponudio 250.000 lira nadoknade, ali Gizem je istakla da je njena bol tolika da ne postoji novac koji ga može nadoknaditi.

- Moj psihijatar je rekao da je uništio mene kako bi zacijelio sebe. Nešto je morao žrtvovati i to je bio naš brak. Plakala sam danima. Došao je u jednom trenutku i rekao: ‘Moja konačna odluka je razvod' - prisjetila se.

Kako je otkrila, Halit nije htio dijete s njom i to ju je dodatno podstaklo da ode na pobačaj.

- Nazvao me je i našli smo se i popili kafu. Još jednom je kasnije zvao. Ja ga nikad nisam zvala - zaključila je glumica koja je od 2012. godine u braku s rediteljem Husejinom Karabejom i imaju sina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.