PJEVAČICA USRED SKANDALA

Otac Tejlor Svift zaradio 15 miliona dolara od prodaje njenih autorskih prava

Svift je u posljednjih osam godina zaradila 317,8 miliona dolara

Teška 740 miliona dolara. Instagram

Z. K.

18.6.2023

Pjevačica Tejlor Svift (Taylor Swift) našla se usred porodičnog skandala nakon što je iz novinskih članaka doznala da je njen otac Skot Svift (Scott) zaradio milione od prodaje njenih autorskih prava, piše Daily Mail.

Katalog pjesama

U javnost je procurila informacija da je 2019. njin otac prodao njina autorska prava za katalog pjesama muzičkom menadžeru Skuteru Braunu (Scooter) te tako zaradio 15,1 milion dolara.

Braun je u to vrijeme za 330 miliona dolara kupio njen Big Machine Label Group od tadašnjeg vlasnika Skota Borčeta (Scott Borchett). Iz njenog su tima tada tvrdili kako otac nije znao za taj dogovor te nije mogao predvidjeti da će se to dogoditi.

- Tejlor je za sve to doznala iz novinskih članaka kad se probudila prije nego što je vidjela poruku Skota Borčeta - rekao je izvor blizak pjevačici.

Forbesova lista

Podsjetimo, pjevačica se nalazi na Forbesovoj listi 10 najplaćenijih zvijezda na svijetu. Svift je u posljednjih osam godina zaradila 317,8 miliona dolara, a njeno bogatstvo procijenjeno je na 740 milina dolara.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.