LJEPOTICE

Lejdi Amelija ostavlja bez daha: Upoznajte najpoželjniju udavaču Velike Britanije

Avaz.ba

5.12.2017

Crvenim tepihom dodjele nagrada "The Fashion Awards" u Londonu jučer su prošetale brojne slavne dame, poput Rite Ore, Pamele Anderson i Zendaje (Zendaye), no britanske medije najviše je zanimala vitka plavokosa djevojka, obučena u glamuroznu prozirnu haljinu.

Riječ je o lady Ameliji Vindsor (Windsor), 22-godišnjoj ljepotici iz visokog britanskog društva koja uživa naziv najpoželjnije udavače u Velikoj Britaniji.

Amelija je unuka vojvode i vojvotkinje od Kenta, a modni časopisi jednostavno je obožavaju. 

Tatler ju je nazvao 'najljepšom članicom kraljevske porodice', dok ju je Elle UK počastio nazivom 'najcool osobe plave krvi'. 

Dobar stil ovoj je djevojci urođen.

Glamurozni baka i djed lijepe Amelije

Zgodna Amelija studirala je francuski i talijanski jezik na univerzitetu Edinburgh, a trenutno živi između Rima i Pariza, gdje uživa u takozvanoj 'godini u inozemstvu'.

Njeno ime nalazi se na listi modela kuće Storm, koja zastupa i Kejt Mos (Kate Moss) i Kara Delevin (Cara Delevingne), a najveći posao do sada bila joj je revija slavnog dvojca Dolce&Gabbana te snimanje kampanje za taj slavni talijanski brend.

Lady obožava modne revije i kad je na pisti i kad je u publici pa je dizajneri često zovu. 

Samo prošle godine sjedila je u prvom redu na revijama brendova Dolce & Gabbana, Dior, Miu Miu, Tommy Hilfiger, John Galliano i Emporio Armani.

Sasvim očekivano, zanima je rad u modnom svijetu pa je odradila pripravnički staž u Chanelu, u sklopu svog izbivanja iz Velike Britanije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.