LJEPOTICE

Ivana Perišić: Zahvaljujući ovom uspjehu, snimat ću film u Bolivudu

F. MUSTAFIĆ

23.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Banjalučanka Ivana Perišić nedavno se vratila sa svjetskog izbora ljepote „Miss Model of the World", koji je održan u Kini, gdje je zauzela visoko šesto mjesto u konkurenciji od 70 ljepotica. Predstavnica BiH na ovom prestižnom takmičenju okitila se i titulom misice koja je osvojila najviše internetskih glasova, gotovo dva miliona.  

Otvorila vrata

Naš poziv ovu ljepoticu zatekao je na beogradskom aerodromu, gdje se pripremala za odlazak u Indiju, gdje je očekuje, kako nam je kazala, snimanje filma.

- Nakon što sam ostvarila ovaj sjajan rezultat u Kini, dobila sam poziv za snimanje igranog ostvarenja za Bolivud. Idem u Mumbaj, gdje treba da se održi preraspodjela uloga. U pitanju je velika produkcija, a film bi se trebao snimati već u martu - pojašnjava nam Perišić.

Prezadovoljna je postignutim rezultatom i činjenicom da je svoju zemlju zastupala na najbolji mogući način, a sebi otvorila vrata za dodatne uspjehe.

- U Kini sam provela 30 dana, gdje smo se mukotrpno pripremali za finalni izbor. Obišli smo Hong Kong i druge veće kineske gradove. Nažalost, nismo stigli otići u Peking. Finalno takmičenje održano je u tamošnjoj najvećoj areni i zaista su se organizatori potrudili da sve bude besprijekorno. Radi se o najprestižnijem takmičenju ljepote u Aziji, a prema broju nagrada najvećem u svijetu - kaže Perišić.

Novčana nagrada

Ipak, ističe, tamnu sjenu na uspjeh bacila je i činjenica da se, iako je u pitanju svjetsko takmičenje, pojavilo i dosta nepravilnosti.

- Pošto sam bila prva prema internetskom glasanju, pravilo kaže da sam odmah morala biti smještena u top tri. Nažalost, diskvalificirali su me jer su neki ljudi za svoje zemlje lobirali, što je i normalno. Ipak, osim novčane nagrade, s ostalim djevojkama koje su ušle u 10 najboljih provela sam i 15 dana u Dubaiju - ističe Perišić.

Prije putovanja za Indiju i novih angažmana, ova ljepotica posvetila se i fakultetskim obavezama. Naime, ona je četvrta godina banjalučkog Medicinskog fakulteta.

- Nekoliko dana, koliko sam bila kući, provela sam na fakultetu. Upravo su nam se završila predavanja i vježbe, pa imam vremena da otputujem u Indiju. Slobodno vrijeme uglavnom provodim učeći, a volim i da putujem - otkrila je.

Laskave titule

Manekenstvom se ova Banjalučanka počela baviti tek prošle godine.

- U svijet mode ušla sam prošle godine, kada sam osvojila titulu misice BiH za „Miss Worl of the Earth". Prezadovoljna sam postignutim, a ovo je moja već druga laskava titula misice. Rad i trud mi se na kraju isplatio, i sada želim da u tome uživam - kaže Perišić.

Najvažniji je stav

Ivanina najveća podrška je porodica i prijatelji.

- Bez njih ništa ne bih mogla postići. Osim njih, bitno je i da čovjek bude ambiciozan i da zna šta želi. Najbitnije je imati stav. Ja sam sada u mogućnosti da prihvatam samo najbolje svjetske ponude - samouvjerena je Perišić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.