KORISNI SAVJETI

Kejt Blanšet otkrila tajnu mladolikog izgleda

Nezavisne

20.5.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Dvostruka oskarovka Kejt Blanšet (Cate Blanchett) nedavno je napunila 49 godina, a za australski Elle otkrila je svoje beauty navike, ali i objasnila zašto je šminka esencijalni dio svake njene glumačke izvedbe.

"Vrlo mi je važna šminka kad glumim. Volim igrati protiv izgleda – ako moj lik izgleda neuredno, šminka mi je razmazana na licu, ja volim odigrati sasvim sabranu osobu. Mislim da takva oprečnost daje dodatnu notu i dubinu mom liku", otkrila je glumica.

Osim toga, Blanšet je s australiskim Elleom podijelila i da su najljepše žene koje je vidjela uživo Mišel Viliams, Džesika Chastain i Liv Ullmann.

Slavna je glumica podijelila i šest savjeta koje je naučila od stručnjaka na snimanjima, a koja i sama danas primjenjuje. Otkrijte ih u nastavku:

- Naglasite oči i uklonite znakove umora tako da nanesete bijelu olovku uz trepavice. To će otvoriti oči i izgledaćete odmornije.

- Parfem od kojeg se ne odvaja je Giorgio Armani Sì čije je i zaštitno lice.

- Za područje oko očiju (a ponekad i kao balzam za usne tokom dugih letova), Blanchett koristi SK-II Facial Treatment Essence-Eye.

- Za ujednačen ten koristi esenciju SK-II Genoptics Aura ujutro i uveče.

- Estée Lauder Sumptuous Infinite maskara u crnoj boji dodaje dramatičnost izgledu.

- Iz kuće ne izlazi bez crvenog ruža u torbici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.