LJEPOTICA U OKTAGONU

Bokserka bez gaćica: U ringu rastura, izvan njega provocira

Osvojila WBO naslov u perolakoj kategoriji

Instagram

24sata.hr

31.10.2018

Heder Hardi (Heather Hardy, 36), američka borkinja koja je iz boksa prešla u MMA, vratila se prvoj ljubavi i u ringu osvojila WBO naslov u perolakoj kategoriji. 

Pobijedila je Heder svoju veliku suparnicu Šeli Vinsent (Shelly Vincent, 39) jednoglasnom sudijskom odlukom. Bio je to revanš ove dvije borkinje koje su 2016. godine priredile pravi spektakl. I tada je slavila Heder Hardi, a borba je bila proglašena ženskim mečom godine. 

Ovaj put je to bilo daleko od spektakla. Heder je dominirala i zasluženo u vitrinu spremila i WBO pojas, a otprije ima i WBC naslov. 

Njen put do vrha podsjeća na filmski scenarij. Odrasla je u Bruklinu i udala se za srednjoškolsku ljubav. Bila je sjajna atletičarka, ali sanjala je karijeru u bejzbolu.

Htjela je postati prva ženska bacačica za Njujork Jenkinse. To nije ispalo kako je planirala pa je upisala forenziku i završila sa 22 godine. 

Rastala se od supruga koji nije mogao plaćati alimentaciju za njihovu kćerku, a u isto vrijeme brinula se za sestru i nećaka. Imala je 28 godina i počela je boksati da bi prehranila porodicu. 

Pobjeđivala je jednu borbu za drugom, prebacila se u Muaj Tai i kik-boks, rasturala je i tamo. Primijetio ju je profesionalni boksački trener i uhvatio ju je pod svoje. Postala je svjetska prvakinja i neporažena je u 22 borbe.

Niko joj nije mogao ništa u boksu pa se prebacila u MMA. Potpisala je za Belator i debitirala 2017. godine pobjedom protiv Alis Jauger (Alice Yauger). Iste je godine izgubila od Kristine Vilijams (Williams), a u svojoj trećoj MMA borbi slavila je protiv Ane Julaton, u februaru ove godine na priredbi na kojoj su se borili Nelson i Mitrione. 

Heder kojoj je nadimak The Heat privlači puno pažnje i izvan ringa.

View this post on Instagram

124.6 👸🏼☘️❤️ TOMORROW . This was definitely the smoothest weight cut of my career! I attribute it to TWO important things. . 1) Strength and Conditioning 3x a week with my new coach @turn_2_fitness . Not only did we get STRONG AF, but the kind of strong that translates to my punching power. The right stretches and movements to enhance my boxing technique. The right kind of rest. We chopped it down to get me stronger. . 2) JUICE CLEANSE! Even though they refused to financially sponsor me, i have to give credit where it’s due and @juicepress was instrumental to my diet. After researching, I saw sometimes toxins in your body can prevent you from losing weight. Losing weight has been so hard for me on the other side of 35 and after three days of a PURE juice detox, the pounds really starting coming off. My skin looked better, I was sleeping through the night... most importantly I WAS SO STRONG the entire cut. I was never depleted. . Many thanks to my girls @valerietroubleletourneau @lauracosta.nyc @jlewbags @kungfujenda and @gracebaley for all your help. And to @lauriecahill_ for the cross that was blessed for me. . #heatherhardy #heathertheheat #teamheat #boxing #femaleboxing #girlboxer #boxinglife #boxinghype #boxingnight #boxingday #boxinggloves #boxingfanatik #boxer #boxingfitness #womensboxing #boxeo #wmma #mma #teamrenzogracie #bjjgirls #womensmma #renzograciegirls . 📸 @muls96

A post shared by Heather Hardy (@heathertheheat) on

Na vaganja i presice zna doći u jednodijelnom kombinezonu koji otkriva malo više nego što bi trebao. Njen Instagram pun je provokativnih fotografija, a na nekima je fanovi pitaju:

- Bokserko, gdje su ti gaćice?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.