SKANDAL

Daniela Živkov za "Avaz": Žrtva sam svađe bivših supružnika

Novi direktor Izbora Miss Austrije je bivši muž šefice Izbora Miss Gornje Austrije

Živkov i Riger: Slijedi susret na sudu. Instagram

Piše: E. BAKIĆ

13.11.2018

Daniela Živkov, koja živi i radi u Lincu, a ima balkanske korijene, u septembru je ponijela titulu Miss Austrije, a u decembru se trebala takmičiti na Izboru Miss World u Kini.

Ipak, kako „Dnevni avaz“ saznaje, Danieli je oduzeta titula Miss Austrije zbog, kako se navodi u obrazloženju, kršenja ugovora i pravila koje je trebala poštovati.

Dva ugovora

Kako bismo saznali šta se zaista desilo, kontaktirali smo Živkov, koja je za naš list objasnila kako je došlo do novonastale situacije.

- Tačno je, nisam otišla na izbor za Miss World, jer više nisam Miss Austrije – govori nam Živkov.

Dodaje da je tužila Direkciju Izbora za Miss Austrije na čijem čelu je Jorg Riger (Rigger).

- Novi direktor Direkcije je bivši muž Nikol Kern (Nicole), koja je šefica Izbora Miss Gornje Austrije. Oni su u svađi i ne razgovaraju, pa je on zbog toga htio meni zabraniti kontakt i saradnju s njom – pojašnjava Živkov.

Iako je Riger medijima u Austriji saopćio da je Danijela prekršila ugovor koji je potpisala kao Miss Austrije, ona tvrdi da nije u pravu. On joj spočitava da je vozila svoj privatni automobil, a ne sponzorski, koji je, prema ugovoru, bila dužna koristiti.

- Imam ugovor s Nikol Kern, jer sam prvobitno pobijedila u Gornjoj Austriji, gdje ona organizira ovaj izbor. A nakon što sam pobijedila za najljepšu ženu Austrije, potpisala sam ugovor i s Rigerom – govori Živkov.

 Privatni problemi

Cijela ova priča Danielu je veoma potresla. Posebno, ističe, što Riger iznosi neistine o njoj.

- On mi je oduzeo titulu, a tako i pravo da se borim za Miss World u Kini.

Nakon toga počeo je preko medija da me napada, tako da sam ga tužila, ustvari Direkciju. Isto to je uradila i Kern, s kojom Riger ima privatnih problema. Sedam dana sam samo plakala i sad se loše osjećam. Još čekam odluku suda i nadam se da će biti kažnjen za sve što mi je uradio – navodi sada već bivša Miss Austrije.

 Krunu preuzela Izabela Ion

Oduzetu krunu Danijela je predala prvoj pratilji Izabel Ion.

- Ipak, ovdašnji mediji više pažnje pridaju mom slučaju nego novoj misici – govori nam Živkov.

 Majka Bosanka

Otac Danijele Živkov je iz Srbije, a majka iz Bosne i Hercegovine, gdje Danijela često i dolazi. Nakon što je proglašena najljepšom ženom u Austriji, zahvalila je rodbini i prijateljima iz naše zemlje i Srbije koji su joj bili velika podrška tokom takmičenja.

Danijela ima 21 godinu i odrasla je u Austriji, a naredne godine će početi raditi u vojsci kao oficir, što je nedavno otkrila za „Dnevni avaz“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.