LJEPOTICE

Hanna Begović:U Kini ponosno govorim o bh. porijeklu

Nadam se da ću imati podršku iz zemlje gdje su moji roditelji rođeni

Begović: Izbor će se održati 8. decembra. Instagarm

Piše: E. B.

21.11.2018


Hanna Begović (19), djevojka porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koja je rođena i živi u Kanadi, u julu je ponijela titulu Miss Kanade 2018. pa tako predstavlja ovu zemlju na takmičenju za Miss World u Kini.

Izbor najljepše žene svijeta održat će se 8. decembra, a Hanna već nekoliko dana boravi u Kini na pripremama. Za ovu prestižnu titulu takmičit će se skoro 120 predstavnica iz cijelog svijeta.

Kako nam je kazala Hanna Begović, velika joj je čast što predstavlja Kanadu na Izboru “Miss World”, ali je ponosna i na svoje bh. korijene.

- Na pripremama sam upoznala veliki broj djevojka, sa svih strana svijeta, i tako sam naučila dosta o njihovoj kulturi i običajima. Osim što imamo zahtjevne pripreme, lijepo se družimo i dijelimo stečena iskustva – govori nam Begović.

U Kini je, između ostalog, upoznala i predstavnicu Hrvatske Ivanu Mudnić, o kojoj ima samo riječi hvale.

- Pred djevojkama ne krijem svoje porijeklo i rado pričam o Bosni, a nadam se da ću imati podršku iz zemlje gdje su moji roditelji rođeni – navodi Begović.

O tome hoće li pobijediti, ne razmišlja, jer kako kaže, svaka djevojka ima potencijal i mogućnost da ponese titulu najljepše na svijetu.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.