LJEPOTICE

Životna priča nove Miss svijeta je predivna

Vanesa je vrlo aktivna u raznim humanitarnim akcijama

Miss voli da bude u kontaktu s djecom. Instagram screensht

Dnevnik.hr

11.12.2018

Screenshot

Meksikanka Vanesa Ponč De Leon (Vanessa Ponce) izabrana je za Miss svijeta 2018. Ovo 68. po redu izdanje međunarodnog takmičenja održano je u Sanji na jugu Kine. Ponč je okrunila prošlogodišnja pobjednica Indijka Manuši Čilar (Manushi Chhillar).

Za titulu se takmičilo 118 žena, a u finale su ušle i Miss Tajlanda, koja je osvojila drugo mjesto, te takmičarke iz Bjelorusije, Jamajke i Ugande.

Ova 26-godišnja ljepotica tako je postala prva Meksikanka koja je preuzela titulu najljepše žene na ovom takmičenju. Iako su prethodne meksičke misice bile dosad vrlo zapažene, nijedna nije uspjela otići kući s krunom.


Tako je Vanesa postigla historijski rezultat za svoju zemlju na ovom prestižnom takmičenju, ali kao i uvijek, bilo je onih koji nisu bili zadovoljni njenim odabirom. 

Međutim, tako je bilo sa svakom njenom prethodnicom pa tim stvarima ne bi trebalo pridavati previše značaja. A osim ljepote, Vanesu krasi i veliko srce pa, ako gledamo samo po tome, definitivno je zaslužila ovu titulu.

Vanesa je vrlo aktivna u raznim humanitarnim akcijama, a poznata je i po radu u jednoj školi koja se zalaže za obrazovanje djevojčica iz meksičkih sela.

Ljepotica je završila međunarodnu ekonomiju kao jedna od najboljih studentica, a ima i diplomu sa studija ljudskih prava te je članica upravnog odbora rehabilitacijskog centra za pomoć djevojčicama s poteškoćama u razvoju.

- Svi bismo se trebali barem jednom u životu baviti volonterskim radom. Vrlo pozitivno ćete se iznenaditi - kratko je prokomentirala nova Miss svijeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.