INTERVJU

Ivana Perišić: Prirodna ljepota veliko je bogatstvo

Stav, harizma i autentičnost prave razliku, smatra bh. manekenka

Perišić: Tajna uspjeha je jednostavnost. Privatni album

Jasmin Alibegović

23.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13

Banjalučanka Ivana Perišić prije dvije godine na takmičenju "Miss Model of the World" predstavljala je BiH, gdje je ponijela titulu najboljeg tijela na svijetu. Ambiciozna ljepotica ljubav prema manekenstvu gajila je još od djetinjstva, a danas je na svjetskoj sceni tražen model.   

- Od djetinjstva sam voljela manekenstvo i modeling. Rastemo, mijenjamo se, učimo i trudimo biti bolji. Disciplina, odlučnost, hrabrost i dobra energija je ono što je potrebno za uspjeh. Napravila sam kombinaciju stvari koje volim i koje me inspiriraju u posao. Vjerovala sam da zaslužujem tu titulu i to mi se i ostvarilo - kaže mlada Banjalučanka.  

Uživa u putovanjima

Putovanja, osim što su sastavni dio Ivaninog posla, to je ono što je najviše ispunjava. Posljednjih mjeseci Perišić je boravila je u dalekoj Africi.

- Posljednjih nekoliko mjeseci provela sam vrijeme u Africi. Eritreja je nevjerovatno lijepa država. Kada si otvorenog srca, svaku državu prihvatiš kao svoj dom. Sve države koje sam posjetila su na neki poseban način ostavile trag. Također, zadovoljstvo je živjeti i razmišljati pozitivno, biti okružen ljudima koje poštujem i volim, pomagati drugima, učiniti druge sretnima i stvarati, kreirati, učiti. Vrijeme je mnogo bitnije od novca. Možemo imati više novca, ali ne i vremena. Vrijeme treba pametno iskoristiti - poručuje Ivana.  

Za uspjeh u svijetu modelinga potrebno je mnogo više od samog fizičkog izgleda, kaže Ivana, koja se priprema za ozbiljan projekt, koji će biti kombinacija svega voli i u šta ulaže vrijeme. 

- Mnogo faktora utječe na uspjeh. Sami svoj put biramo, smatram da oni koji istinski vole svoj posao nađu put do uspjeha. Tajna mog uspjeha je jednostavnost. Naš život je odraz naših odluka. Cijeli život učimo i u tome je velika čar. Naučila sam uživati u putovanju do cilja jer tako rastemo i gradimo sebe kao ličnost. Na putu sam da ostvarim svoju najveću želju. Inspirirana sam i ambiciozna. Volim stvarati i doprinijeti ovom svijetu. Pripremam nešto o čemu ćete uskoro svjedočiti  - tajnovita je bh. manekenka. 

Prirodna ljepota veliko je bogatstvo

U razgovoru za Avaz.ba zgodna Banjalučanka otkrila je šta to svjetske modne agencije danas najviše traže, ali i šta misli o djevojkama koje se odlučuju na estetske zahvate.

- Danas više nego ikada ima modela, akcenat se treba staviti na kvalitet, a ne kvantitet. Izgled je naravno bitan, ali ta unutrašnja ljepota, stav, harizma, autentičnost je ono što pravi ogromne razlike. Prirodna ljepota je za mene veliki dar na kome sam zahvalna, to je veliko bogatstvo za žene. Smatram da treba da poštujemo i mišljenja i postupke drugih. Ukoliko nekoga to usrećuje, nije moje da sudim - ističe ljepotica iz Banje Luke.  

Ivana se u dosadašnjoj karijeri pojavljivala na mnogim svjetskim revijama. Ipak, revija održana u Kanu ove godine za vrijeme Kanskog festivala bila joj je najdraža.

Što se tiče modelinga u svijetu i u BiH, Ivana se nada da će i u našoj državi doći do razvoja ovog posla.

- Razlike postoje, jer druge države ulažu u ovaj biznis, a samim tim i proizvode više i imaju veću potražnju. Nadam se da će se naša zemlja razvijati - smatra Perišić.  

Tajna vitke linije

Vodite računa o svom tijelu, to je jedino mjesto gdje možete živjeti, poručuje Ivana koja nam je potom otkrila tajnu vitke linije, ali i čime se hrani.

- Ukoliko čovjek poštuje sebe, on vodi računa o zdravlju jer je ono neprocjenjivo. Joga i meditacija su izvrsne tehnike koje pomažu tijelu i umu da se oslobode stresa i da očuva vitalnost. Bez obzira u kojem dijelu svijeta se nalazim, to mi je rutina. Voće i povrće kao što su avokado, kelj, borovnice, brokula, zatim orašasti plodovi, svježa riba, žitarice, sok od mrkve, jabuke i đumbira je idealan za početak dana - otkriva Ivana.  

Osim što blista na svjetskim modnim pistama, Ivana nije zapostavila obrazovanje.  

- Uskoro ću diplomirati na Medicinskom fakultetu u Banjoj Luci. Naučila sam da balansiram stvari i želim da pomognem što većem broju ljudi. Mnogo puta zbog fakulteta mi se desilo da odbijem neke primamljive ponude, ali se svaki put uskladim sa odlukom i znam da ću to nadoknaditi i uraditi i bolje nego što je taj put bilo planirano - izjavila je mlada Banjalučanka, kojoj su porodica, partner i prijatelji najveća podrška u životu.  

Pažljivo bira osobe

Lijepa Banjalučanka privlači pažnju mnogih muškaraca, no ne dopušta svakome da bude u njenom okruženju.

- Svakoj ženi prija pažnja i komplimenti. Pažljivo biram ne samo partnera nego i ljude oko sebe. Inteligencija, energija i integritet je ono što muškarca opisuje, bez trećeg navedenog ni prva dva nemaju smisla. Muškarac treba da je muškarac, a najbitnije od svega da poštuje ženu koju je izabrao, da se ta žena osjeća sigurno i voljeno - kaže Ivana, koja se najbolje odmara uz čitanje kvalitetnih knjiga.  

Veoma je bitno čitati i napredovati jer ono što radimo danas doprinosi našoj boljoj budućnosti jer smo mi ključ nje, ističe Ivana te dodaje da svaki dan ustaje u šest ujutro i da je pozitivna energija osnov koji je pokreće.  

- Svaki dan mi je različit, nove situacije, ljudi, ideje, razmišljanja. Razmišljam pozitivno, kreiram život onako kako želim da živim. Veoma je bitno šta pričamo jer to i privlačimo.  Pričajte o ljubavi, snovima, nečemu što vas inspirira i čini da budete bolji iz dana u dan. Izađite iz zone komfora, pokažite hrabrost, prihvatite rizik. Budite smjeli i pokažite svoje sposobnosti. Neprestano učite, razvijajte se i činite dobre stvari jer je život ogledalo i vraća nam ono što radimo, mislimo i u šta vjerujemo da zaslužujemo. Osvjestite da je život put, uživajte u tom putovanju jer nije zauvijek, ostavite trag - poručuje Perišić mladima.  

Napušta BiH

U razgovoru za Avaz.ba Perišić je otkrila da uskoro napušta BiH, u kojoj, kako kaže, žive najljepše žene na svijetu.  

- Za nekoliko mjeseci se selim, ali će BiH uvijek biti meni posebno draga jer je to zemlja gdje sam se razvijala, stjecala znanja i vještine, provela djetinjstvo i naučila važne životne lekcije. Obišla sam zaista dosta zemalja i mogu reći da smo posebni. Ljudi su toplog srca, prijatni i druželjubivi, a da su žene najljepše, to je sigurno - zaključuje Perišić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.