LJEPOTICE

Model i hostesa iz Sarajeva izgledom privlači bogate kupce automobila

Nakon genocida u Srebrenici u kojem je izgubila roditelje, sa nanom i dedom se obrela u Americi

E. Mu.

23.2.2019

Naida Leis Karić - Avaz
Naida Leis Karić - Avaz
Naida Leis Karić - Avaz
Naida Leis Karić - Avaz
Naida Leis Karić - Avaz

Dvadesetsedmogodišnju Sarajku Naidu Leis Karić, studenticu Ekonomskog fakulteta u Travniku, često viđamo po sajmovima automobila na kojima, kao hostesa, privlači potencijalne kupce, zaljubljenike u moćne mašine koje špartaju drumovima cijelog svijeta. 

Rođena je u Srebrenici. Nakon genocida u ovoj zaštićenoj zoni Ujedinjenih nacija u kojem je izgubila roditelje, sa nanom i dedom se obrela u Americi. 

Tamo je u Bostonu završila osnovnu i srednju školu. No, njeno srce nije moglo bez Bosne i Hercegovine gdje je zasnovala bračnu zajednicu koja je "pukla" prije dvije godine. 

Uz studij ekonomije, za sebe i svoje dijete, kao hostesa, po sajmovima automobila, osigurava egzistenciju. 

- To je vrlo dopadljiv i zanimljiv posao koji omogućava da mlade osobe, isto kao i automobili koje promoviraju, lakše dođu do pozornosti javnosti u okviru koje im se lakše otvaraju vrata za obavljanje drugih poslova sa kojima mogu osigurati svoju egzistenciju - kaže Naida Leis Karić. 

Dodaje da je zasuta ponudama da kao fotomodel krasi naslovnice raznih listova koje promoviraju žensku ljepotu. 

- Imam i ponuda da odradim neke reklamne kampanje za firme koje žele mladu i lijepu ženu imati za svoje zaštitno lice. Zbog spleta različitih okolnosti vezanih za privatni život, neke od vrlo primamljivih ponuda nisam mogla prihvatiti jer su iziskivale moje duže odsustvo iz Bosne i Hercegovine za šta još, zbog porodičnih i obaveza prema fakultetu, nisam spremna. 

Dodaje da želi najprije završiti fakultet i osigurati se tako za bolju egzistenciju.  

- Mladost i ljepota brzo prođu. Treba misliti na to šta će biti nakon što moj fizički izgled ne bude nešto od čega ću moći živjeti - zaključuje Naida Leis Karić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.