LJEPOTICA

Borilište zamijenila modnom pistom pa ponijela dvije lente

Svojim seksepilom privlači pažnju mnogih muškaraca

J. A. / Avaz.ba

24.10.2019

Zekotić: Stav je važan adut - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Devetnaestogodišnja Edna Zekotić iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja po zanimanju je medicinski tehničar, a svojom ljepotom nikoga ne ostavlja ravnodušnim. 

Ova rođena Bugojanka trenirala je karate 11 godina te osvajala mnogobrojne medalje na međunarodnim takmičenjima, no zbog povrede morala je odustati od bavljenja tim sportom. Ubrzo je borilište zamijenila modnom pistom, na kojoj je ostvarila zapažene rezultate. U izboru za Miss BiH 2018. godine Edna je ponijela dvije lente - Miss televotinga i Miss interneta. 

- Kao dijete nisam razmišljala da se želim baviti modelingom. Trenirala sam karate i to je nekako bila moja ljubav, ali sam zbog povrede morala prestati. I onda tu kreće modeling. Dobila sam poziv od jedne agencije, ali sam to na prvu odbila. Ipak, na nagovor mog brata prihvatila sam i da se takmiči u izboru za Miss - kaže Zekotić.

Ističe da ljepota nije presudna u modelingu.

- Biti model nosi, naravno, i određenu odgovornost. Nije dovoljno biti samo lijep nego imati i ostale pozitivne osobine kao što su obrazovanje, komunikativnost, šarm, osobnost, poznavanje stranih jezika, a važan adut je i stav - kazala nam je ova mlada manekenka.

Posebna na svoj način 

Otkrila nam je i tajnu vitke linije.

- Mogu reći da imam malo i sreće. Ne pridržavam se nikakvih dijeta. Naprotiv, veoma volim brzu hranu, ali i trčanje, jer ipak je moja prva ljubav bila karate - riječi su naše sagovornice.

Ističe kako u svijetu ima dosta zapaženih modela, ali da ona nema uzora.

- Trudim se biti posebna na neki svoj način. Mala doza ljubomore postoji, ali, naravno, to je normalno među djevojkama. Što je najbitnije, sklapamo dobra prijateljstva - naglašava zanosna Bugojanka.

Atraktivna Edna svojim seksepilom privlači pažnju mnogih muškaraca.

- U početku mi nije bilo svejedno kada dobijem neki negativan komentar, ali s vremenom sam se navikla. Ipak, ima više pozitivnih i lijepih komentara. Negativni komentar me ojača sada još više. Vodim se s tim da nije bitno šta ti kaže, nego ko ti kaže. Što se tiče muškaraca, nema nešto da me sad privlači, ali mi je bitno da zna šta želi i da poštuje djevojku - zaključuje lijepa i ambiciozna Edna Zekotić, koja u budućnosti planira nastaviti raditi u inozemstvu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.