LJEPOTICA Amerisa Buljubašić prošle godine bila među finalisticama za Miss BiH

Mlada Zavidovićanka plijeni pažnju: Neprocjenjiv je osjećaj kada prošetate pistom

Smatra da je fizički izgled bitan, ali ne i presudan u poslu kojim se bavi

J. A. / Avaz.ba
31.10.2019 18:45

Amerisa Buljubašić 18-godišnja je djevojka iz Zavidovića koja se bavi modelingom. Prošle godine bila je među finalisticama za Miss BiH za Miss svijeta, a trenutno je učenica ekonomske škole. Amerisa nije uvijek zamišljala modeling kao posao iz snova.  

- Pa zapravo, nisam jedna od onih koje kažu: "Od malih nogu volim modu i manekenstvo." Jedva sam čekala odrasti da se mogu početi šminkati i nositi štikle, ali nisam uvijek zamišljala modeling kao posao iz snova. Bilo je tu dosta drugih stvari koje su me zanimale - kaže Amerisa.

Učešće na Izboru za Miss BiH dosta joj je pomoglo u daljim angažmanima i saradnjama.

- Otvorilo mi je mnoga vrata u svijetu modelinga. Naravno, i prije je bilo dosta ponuda od raznih agencija, ali sada su svakako tu ozbiljnije ponude, većinom za inostrane angažmane i trenutno ih razmatram - ističe ljepotica iz Zavidovića.

Neprocjenjiv osjećaj

Smatra da je fizički izgled bitan, ali ne i presudan u poslu kojim se bavi.

- Osim fizičkih prediscpozicija koje svi znamo treba imati, tu je i osobnost. Također, u manekenstvu je veoma bitna upornost i želja. Smatram da modeling u BiH nije još  razvijen koliko bi trebao biti. Mislim da na Balkanu vladaju pogrešni kriteriji u kojima se manekenke baš i ne poštuju i i svakodnevna su tema. Kod nas postoji mnogo dobrih modela koji ne mogu doći do izražaja - naglašava Amerisa.

Mlada Zavidovićanka otkrila je i šta je ono što je ispunjava u životu.

- Najprije me u životu ispunjava to što sam okružena ljudima koje volim i koji su mi stalna podrška, prije svega tu mislim na porodicu. Neprocjenjiv je osjećaj kada prošetate pistom i kada ste u centru pažnje i to je ono što me ispunjava. U životu je veoma bitno da se fokusirate na ono što volite i što vas ispunjava i da se potpuno posvetite tome - kaže ova mlada manekenka, koja nema neki poseban režim ishrane, nego se trudi jesti što zdraviju hranu.

Prirodno najljepše

Putovanja su sastavni dio njenog posla i tokom njih upoznaje mnoge ljude iz različitih krajeva svijeta.

- To je jedna od prednosti manekenstva što možeš širiti svoja iskustva. Tuzla je grad uz koji sam posebno vezana i koji je na prvom mjestu jer nosi jako lijepe uspomene. Grad koji me na prvu očarao je Podgorica, a želja mi je da posjetim Pariz i Istanbul - kaže Amerisa, kojoj su sve revije jednako drage. 

Ona nije protiv estetskih zahvata na koje se sve više djevojaka odlučuje.

- Nisam protiv toga, samo treba imati neku mjeru, ne treba pretjerivati, ali prirodno je najljepše - ističe naša sagovornica. 

Smatra da su jaka vjera u sebe i trud tajna njenog uspjeha.

- Niko ne može da vam sredi, pomogne ako sami niste spremni da se potrudite. Bude teško uskladiti sve obaveze, ali bitno je dobro organizirati se - kaže Amerisa, koja trenutno usavršava engleski i pomalo uči turski jezik. 

View this post on Instagram

#valentinevibes ❤💫

A post shared by 👑 ᴀᴍᴇʀɪsᴀ 👑 (@amerisa.b) on

Cijeni pažnju

Ova sjajna djevojka bavi se i humanitarnim radom.

- Dobar je osjećaj koji vas ispuni kada pomognete nekome, to je nešto što ne se može opisati - ističe Amerisa.

Zanosna Amerisa svojim seksepilom privlači pažnju mnogih muškaraca, ali ipak ne želi svakog pored sebe.

- Cijenim pažnju koju dobivam, pažnja, naravno, svima prija. Međutim, ne želim svakog pored sebe. Trenutno sam slobodna jer čekam nekog posebnog. Kod muškaraca me najviše privlači karakter, da je obazriv i pažljiv, romantičan. Treba da ima ono nešto što se ne kupuje novcem, da ima dušu, razumijevanja i ljubavi na pretek. Da ima ono nešto što danas malo ko ima. Eh, da ih je bar malo više… i da ne zaboravim da voli muziku - kaže ova lijepa i ambiciozna djevojka.

Mlada Zavidovićanka voli uživati u trenutku.

- Imam mnoge želje koje se odnose na budućnost, tako da ima još vremena da se ostvare. Ima vremena za sve, volim da uživam u trenutku i ne pravim planove previše unaprijed - zaključuje Amerisa Buljubašić.  

Komentari

NA VRH