LJEPOTICA S TV EKRANA

Ivana Cvjetković: Radujem se novim izazovima

Veoma aktivna na društvenim mrežama

Cvjetković: Povukla se s medijske scene u BiH. Privatni album

Piše: J. A. / Avaz.ba

16.11.2019

Ivana Cvjetković iz Fojnice jedna je od najljepših novinarki i voditeljica u Bosni i Hercegovini, ali i regionu. Iako se povukla s medijske scene u našoj domovini, Ivana je i dalje veoma aktivna na društvenim mrežama, a njene objave se prate s velikom pozornošću.

- Često volim reći da se novinar ne postaje, nego se rađa željan novih saznanja i sa sposobnošću prenošenja ih drugima. Ti ljudi zauvijek u sebi nose onu dječju radoznalost i direktnost, za koju mnogi drugi nemaju smjelosti - kaže Cvjetković.

U svojoj novinarskoj karijeri, radila je u mnogbrojnim medijma kako u BiH, tako i u Hrvatskoj.

- U karijeri sam uistinu miksala, od pisane riječi na masnom papiru, preko popularnih portala do televizije koja je moja najveća ljubav. I zahvalna sam što tako mlada sam bila dio mnogih televizijskih redakcija - ističe Ivana te dodaje da je tajna uspjeha, usuditi se.

Njene objave na društvenim mrežama često izazovu burne reakcije.

- Moje bivanje i pisanje na društvenim mrežama upravo služi tome da izazove reakciju javnosti, te da time dobijem uvid u mišljenje većine, svojevrsna anketa, ustvari - riječi su naše sagovornice.

Cvjetković: Miksala u karijeri. Privatni album

Novi izazovi

Ivana je dugi niz godina pratila unutrašnju bh. politiku i nije imala baš puno vremena za obilazak svjetskih metropola.

- Nažalost, informativno-politički program i nije tako inspirativan i uglavnom se nalazite u institucijama država, držite se protokola i nemate baš neko vrijeme za upoznavanje sa gradom, ali evo recimo, zaljubljena sam u Prag - kaže ova Fojničanka

Sada priprema neke nove projekte, ali ovaj put u inozemstvu.

- U nastanku su dvije televizije Dijaspore. Pregovarala sam najprije s jednom, a sada sam u pregovorima i s drugom. S obzirom na valove iseljavanja stvorila se potreba za jakim medijem, koji će umrežavati naše ljude u germanskim zemljama, informirati i pokrivati sve teme vezane za život koji se odvija u istim. Mislim da će doprinjeti poboljšanju kvalitete njihovog života i radujem se novim izazovima - otkriva Cvjetković, koja se fokusirala na privatni život i prilagođavanje životu izvan domovina.

Cvjetković: Zaljubljena u Prag. Privatni album

Lijepi maniri

Zbog svog atraktivnog izgleda, Ivana privlači pažnju mnogih muškaraca

- Koliko god mi imponiralo, to nosi sa sobom i gnjev ljudi, lažne afere i osporavanje drugih kvaliteta. Ljepota je uvijek mač s dvije oštrice - kaže zgodna novinarka.

Otvorila je dušu i otkrila kakvi je muškarci privlače.

- Najgori (smijeh). Bit ću potpuno iskrena, do sada sam bila jako površna. Bilo mi je važno da je mlad i zgodan, a ja mogu biti pametna za oboje. To se s godinama naravno mijenja i hvala Bogu da je tako. U modu se vraćaju muškarci s lijepim manirima, koji su iskreni partneri i dobri ljudi. I ni na šta manje od toga i ne treba pristajati - ističe zgodna Ivana.

Cvjetković: Ljepota je mač s dvije oštrice. Privatni album

Plodno tlo

Govorila je i o svojim za sada neostvarenim željama.

- Moja neostvarena želja je objava knjige, ali još uvijek moj materijal nije dovoljno sazrio da bi se našao u rukama drugih ljudi. Također, želja mi je postati majkom i to većeg broja djece (smijeh), ali to nije u mojoj moći i vjerujem da će taj blagoslov doći baš kad bude vrijeme za to - kazala je Ivana.

O planovima u budućnosti ne voli razmišljati puno.

- Moje iskustvo pokazalo je da uistinu ne znam gdje ću se probuditi sutra i kako će moj život izgledati. Volim reći da sam trenutno u pjesmi Miše Kovača "Čovjek bez adrese", ali takav način života je inspirativan i plodno je tlo za stvaranje, tako da će svi oni koji me vole imati priliku pratiti vrlo raznolik sadržaj -zaključuje Ivana Cvjetković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.