LJEPOTICA

Anđela Paleksić: Moj san se ostvario, otvorena su mi mnoga vrata modne scene

Ljubav prema modelingu gaji još od djetinjstva

Piše: J. A. / Avaz.ba

17.11.2019

Paleksić: Okružena ljudima koji je vole - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Sarajka Anđela Paleksić prošle godine izabrana je za Miss Bosne i Hercegovine. Ova 21-godišnja djevojka, studentica je treće godine Filozofskog fakulteta, odsjek za srpski jezik i književnost, a ljubav prema modelingu gaji još od djetinjstva. 

- Ljubav prema modelingu javila se odavno, još u tinejdžerskom dobu, a želja da se nađem na modnoj pisti i postanem Miss još sa 12 godina. Moj san se i ostvario - kaže Anđela Paleksić.

Govorila je i o značaju prošlogodišnje titule najljepše djevojke u državi.

- Ta kruna i sama titula mi mnogo znače za dalje, sigurno. Otvorila su se mnoga vrata na području karijere i modne scene - ističe zgodna Sarajka, te dodaje da za uspjeh na pisti, kao i životu uopće treba jaka želja, konstantan rad, mnogo truda i odricanja.

Otkrila nam je i tajnu vitke linije.

- Genetika je u velikoj mjeri zaslužna za moju vitku liniju, a to sam naslijedila od tate. Na to se doda i vježbanje i raznovrsna ishrana, kao i kretanje u velikoj mjeri koje je ključno za dobru liniju - riječi su ove bh. ljepotice.

Paleksić: Pronašla svoju iskrenu ljubav. Privatni album

Zadovoljna uspjehom

 Smatra da stanje modelinga u BiH nije baš najbolje.

- Kao i većina drugih stvari i djevojke koje se bave modelingom postavljene su sa stereotipima i predrasudama. Međutim, tek kada upoznate nekoga i nešto, možete donositi zaključke o tome. Svako ko želi, i misli da je lako i jednostavno, neka proba - mišljenja je mlada manekenka.

Putovanja su dakako sastavni dio njenog života i posla.

- Volim putovati, posebno s najdražim ljudima. Najjači utisak na mene ostavile su Sofija i Prag. Zrače nekom posebnom ljepotom, a Prag je zaista čudesan grad, grad ljubavi - kazala je naša sagovornica.

Prijaju joj komplimenti koje svakodnevno dobiva i sretna je što je okružena ljudima koji je vole.

- Svakako mi je drago da dobijem kulturne komplimente. Imam podršku roditelja u svemu, pronašla sam svoju iskrenu ljubav i zadovoljna sam svojim uspjehom. Idem dalje, još jače u nove pobjede - zaključuje Anđela Paleksić, koja u budućnosti prvenstveno želi završiti fakultet, putovati te nastaviti baviti se modelingom i manekenstvom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.