LJEPOTICA

Angelina Vuković, lijepa studentica medicine, blista na modnim pistama

Bila među top 14 djevojaka na Izboru Miss BiH 2018. godine

Angelina Vuković: Plijeni pažnju zanosnim izgledom. Instagram

Piše: J. A. / Avaz.ba

23.1.2020

Angelina Vuković iz Kalinovika modelingom se bavi već tri godine. Ova 20-godišnja studentica Medicinskog fakulteta u Foči od djetinjstva je gajila ljubav prema manekenstvu.

- Ljubav prema modelingu rodila se 2012. godine, kad sam prvi put gledala "Victoria's Secret Fashion Show". Oduševile su me Adrijana Lima (Adriana) i Alesandra Ambrosio (Alessandra). Željela sam biti poput njih. Od tada sam se zamišljala na modnoj pisti i na stranicama modnih časopisa – kaže Angelina Vuković.

View this post on Instagram

💚

A post shared by A N G E L I N A (@angelinavukovic) on

Nekoliko godina poslije, njen se san ostvario. Bila je među top 14 djevojaka na Izboru Miss BiH 2018. godine.

- Osjećaj je neprocjenjiv. Nosila sam revije mnogih modnih dizajnera iz BiH, Srbije, Hrvatske i Turske. Posebno bih izdvojila reviju Emira Medića, koja je bila moja prva revija. Imala sam ogromnu tremu i zanimljiv zadatak. Naime, čitavu reviju snimala sam uživo na svom Facebook profilu direktno sa piste - govori naša sagovornica.

View this post on Instagram

good night

A post shared by A N G E L I N A (@angelinavukovic) on

Otkrila je i šta je to potrebno za uspjeh u svijetu modelinga.

- Najvažnije je da imate "ono nešto". Morate biti komunikativni i druželjubivi, pozitivni, nasmijani, opušteni, uvijek spremni za beskrajno poziranje i presvlačenje u različitim uvjetima. Morate voljeti kameru, ali i ona vas – govori zanosna manekenka te dodaje da su redovni treninzi i zdrava hrana tajna njene vitke linije.

Nema ništa protiv estetskih zahvata, sve dok se ne pretjeruje.

- Mislim da bi sve djevojke trebale popraviti ono što im se ne sviđa kako bi bile sretne i zadovoljne i imale više samopouzdanja, ali da to i dalje izgleda prirodno. Zapravo, želim biti estetski hirurg jednog dana - zaključuje Angelina Vuković, koja u budućnosti želi završiti fakultet i raditi izvan granica Bosne i Hercegovine.

View this post on Instagram

😇

A post shared by A N G E L I N A (@angelinavukovic) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.