LJEPOTICE

Merima Darman-Ikanović: Najveća kruna mi je odlazak u Maleziju

Dvadesettrogodišnja zanosna Sarajka vrijedno radi s Džejlom Glavović-Očuz u agenciji "Swan Model Management"

Darman-Ikanović: BiH se trudi pratiti trendove. Muna Nazak

Piše: J. A. / Avaz.ba

12.2.2020

Manekenka Merima Darman-Ikanović predstavljala je krajem 2017. godine Bosnu i Hercegovinu na svjetskom Izboru Miss turizma u Kuala Lumpuru. Ova 23-godišnja zanosna Sarajka vrijedno radi s Džejlom Glavović-Očuz u agenciji "Swan Model Management". Kako kaže, najponosnija je na titulu misice.

- Odlazak u Maleziju i takmičenje na Izboru Miss turizma, gdje sam predstavljala svoju zemlju, najljepše je iskustvo koje mi se desilo. Ponosna sam što i dalje imam veoma lijep odnos i komunikaciju s djevojkama koje su bile predstavnice drugih zemalja. To mi je najveća kruna – kaže Darman-Ikanović, koja uživa da svoje znanje i iskustvo prenosi na mlađe generacije.

Ova mlada menekenka, studentica komunikologije na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, nema neki poseban režim ishrane.

- Previše sam opuštena što se tiče hrane, ali se trudim naći neku mjeru i treniram. Zdrava ishrana i vježba ključ su lijepog i zdravog izgleda, kako vanjskog, tako i unutrašnjeg. Tako da djevojke koje žele nešto napraviti, a nemaju sreće s genetikom, obavezno se moraju posavjetovati sa stručnjakom i aktivirati se – smatra uspješna bh. manekenka. 

Darman-Ikanović: Zdrava ishrana i vježba ključ su lijepog izgleda. Privatni album

Iznijela je i svoj stav o estetskim zahvatima, na koje se sve više djevojaka odlučuje.

- Nisam protivnik estetskih zahvata ukoliko se to radi u nekoj mjeri. Ne volim vidjeti previše svega, previše napuhane usne, pretanak nos i slično, onda to ne izgleda prirodno. Korekcijama se mogu napraviti neke lijepe promjene, ali ne treba pretjerati i izgubiti sebe - smatra Darman-Ikanović.

Komentirala je i modne trendove u našoj zemlji.

- Mislim da se BiH trudi pratiti trendove, pogotovo u posljednje vrijeme, ali smo opet u nekim stvarima daleko od svjetskog nivoa – kaže naša sagovornica, koja je sasvim spontana i opuštena kada se ugase reflektori.

Darman-Ikanović: Putovanja su sastavni dio njenog posla. Almin Tabak

Putovanja su sastavni dio njenog posla, a izdvojila je neke gradove koji su je posebno oduševili.

- Beč je grad koji me veoma oduševio i koji bih uvijek vrlo rado posjetila. Kuala Lumpur je grad za koji me vežu posebne uspomene iako ga nisam mogla baš najbolje doživjeti zbog obaveza prema izboru, ali opet dovoljno – otkriva lijepa Sarajka.

Mlada manekenka uplovila je u bračne vode sa svojim izabranikom Nedimom Ikanovićem.

- Da, 14. septembar 2019. je najljepši dan u mom dosadašnjem životu. U našem zajedničkom životu ništa se nije promijenilo osim što mnogo više vremena provodimo zajedno, što smo, ustvari, i željeli – zaključuje Merima Darman-Ikanović, koja u budućnosti želi nastaviti raditi na sebi, uživati sa svojom porodicom i prijateljima i mnogo putovati.

Merima i Nedim Ikanović. Edvin Ikanović

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.