LJEPOTICA

Esmedina Luković, zanosna studentica medicine, blista na modnoj sceni

Učestvovala na mnogim revijama i takmičenjima

Esmedina Luković: Mami uzdahe mnogih muškaraca. Instagram

Piše: J. A. / Avaz.ba

20.2.2020

Manekenka Esmedina Luković iz Zenice još od malih nogu gaji ljubav prema manekenstvu i modelingu. Ova 22-godišnja studentica medicine, kada je imala šest godina, krenula je u školu manekenstva, sanjajući da će postati djevojka s TV ekrana, što joj se, uz dosta truda, i ostvarilo.  

- Sa 13 godina pozvana sam na svoju prvu reviju u Sarajevu. U trenutku ni sama nisam bila svjesna što se zapravo događa i da li je to zapravo ono što želim. Ali odlučila sam čisto iz zabave i nekog iskustva da to odradim najbolje što mogu. I ponovo ona strast i ljubav djevojčice u meni se probudila, evo i danas traje - kaže Esmedina Luković i dodaje da su genetika i zdrava ishrana tajna njene vitke linije.

View this post on Instagram

😄

A post shared by Esmedina Lukovic ✨ (@esmedinalukovic) on

Učestvovala je na mnogim revijama i takmičenjima.

- Prvenstveno sam ponosna na iskustva koja sam stekla kroz sve ove godine. A osim toga, i na svoje uspjehe koje sam postigla na raznim takmičenjima, te na saradnjama s mnogim uspješnim dizajnerima. Pored sebe imam nekoliko dizajnera s kojima sam redovno u kontaktu, pa ukoliko imam slobodnog vremena, uvijek odradim neku reviju - govori mlada manekenka koja nema ništa protiv djevojaka koje prihvate ponude da se fotografiraju nage, ali ona ne bi pristala jer želi graditi poslovnu karijeru, a i zbog toga što potječe iz veoma tradicionalne porodice.

View this post on Instagram

💫

A post shared by Esmedina Lukovic ✨ (@esmedinalukovic) on

Govorila je i tome šta je to presudno za uspjeh u svijetu modelinga.

- Fizički izgled je bitan, ali da biste opstali u ovom poslu, izuzetno je važno kako se odnosite prema njemu. Potrebno je mnogo rada i truda, prvenstveno da se izgradite kao ozbiljna, moralna i odgovorna ličnost - riječi su naše sagovornice koja nema ništa protiv estetskih zahvata, ali smatra da svaka djevojka treba da zavoli pravu sebe onakvu kakva jest.

View this post on Instagram

A post shared by Esmedina Lukovic ✨ (@esmedinalukovic) on

Zanosna Zeničanka mami uzdahe mnogih muškaraca.

- Muški komentari laskaju svakoj ženi. Nemam neki specijalan izbor što se tiče muškaraca. Odgoj i kultura su na prvom mjestu, to je u suštini ono što mi je najvažnije - zaključuje Esmedina Luković, koja ima mnogo ciljeva, a među njima najbitniji je da se ostvari kao uspješna doktorica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.