LJEPOTICE

Manekenka Naida Hubić: Opuštena sam pred kamerama

Bitno je imat X faktor, kaže mlada Sarajka

Piše: J. A. / Avaz.ba

6.3.2020

Hubić:  Mogu se zamisliti kao TV voditeljica - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11

Mlada Sarajka Naida Hubić (23) već godinama korača modnim pistama i ostvaruje svoje snove. U maju 2013. godine na ulici u glavnom gradu BiH obratila joj se modna agentica iz Pariza i od tada počinje njena modeling karijera.  

- Sve se odvilo veoma brzo, ali sam se odmah nakon prvog snimanja zaljubila u svijet modelinga. Kao da sam oduvijek bila ispred fotoaparata, sve je dolazilo prirodno, tada sam shvatila da će modeling postati veliki dio mog života - kaže Naida.

Divno iskustvo

Najviše je ponosna na inozemne angažmane u Milanu, kao i na "Fashion Week" u Istanbulu.

- U tom periodu stekla sam puno iskustva i ono najvažnije, stekla sam prijatelje za čitav život. Istakla bih također i titulu „Miss Earth Water BiH“ 2017. i Miss Fotogeničnosti. Ova titula mi je pomogla u karijeri što se tiče naših prostora. To je bilo divno iskustvo i puno uspomena - govori bh. manekenka.

Nedavno je pozirla u novoj kolekciji večernjih haljina jednog poznatog brenda.  

- Osjećala sam se predivno, ženstveno i elegantno. To je čar modelinga što nijedan angažman nije isti, svaki zahtjeva određenu transformaciju. Svaki angažman donosi nove izazove, iskustva i poznanstva – ističe Naida.

Naglašava da je dobar izgled nezaobilazan faktor u svijetu modelinga, ali nije presudan.  

- Puno je lijepih djevojaka, ali mislim da je bitno imati neki X faktor. To je ono što vas izdvaja iz mase. Potrebno je puno truda, strpljenja i odricanja, ali smatram da je upravo X faktor presudan za uspjeh u svijetu modelinga - mišljenja je zanosna Sarajka.  

Novi izazovi

Smatra da je stanje bh. modelinga iz godine u godinu sve bolje.  

- Veoma se radujem uspjehu kako bh. modela tako i dizajnera. Imamo puno potencijala i uživam u radu s našim dizajnerima. Uvijek mi je zadovoljstvo raditi sa njima, a posebno bih istakla Belmu Tvico-Stambol koja me svakom svojom novom kolekcijom iznova oduševi - kaže Naida, koja sarađuje i s Džejlom Glavović-Očuz. 

Prije tri godine okušala se i u ulozi TV voditeljice. 

- Bio je to projekt u okviru jedne produkcijske kuće. Povratne informacije bile su super, a pred kamerama sam se uvijek osjećala ugodno i opušteno. Nikada nisam imala tremu i u budućnosti bih se mogla zamisliti kao TV voditeljica. Uvijek sam spremna za nove izazove - kaže mlada manekenka.    

Nemam ništa protiv estetskih zahvata

- Zahvaljujući dobrim genima nema potrebe da pretjerano pazim na ishranu, ali sam se uvijek zdravo hranila. Teretanu posjetim tu i tamo, jer volim biti aktivna - otkriva bh. ljepotica. 

Iako do sada nije imala estetskih zahvata, nema ništa protiv takvih operacija.

- Podržavam sve dok je u granicama normale. Svi mi imamo ono nešto što nas čini posebnima. Bitno je zadržati to nešto, a ne padati pod utjecaj trendova - zaključuje Hubić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.