LJEPOTICA

Alma Zaimović: Ponosna sam na iskustvo koje mi je modeling donio

Svoje angažmane bazira unutar naše države

Piše: J. A. / Avaz.ba

11.3.2020

Alma Zaimović - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Alma Zaimović iz Tuzle već nekoliko godina bavi se modelingom. Ova 22-godišnja djevojka trenutno je fokusirana na završetak studija međunarodnih finansija na Američkom univerzitetu u BiH i svoje angažmane bazira unutar naše države.

- Ponosna sam na iskustvo koje mi je modeling donio, različite ostvarene angažmane, saradnje s domaćim i svjetskim dizajnerima, kao i mnogim poznanstvima koja sam do sada stekla kroz taj posao – kaže Zaimović.

Iznijela je svoje mišljenje o stanju bh. modelinga.

- Postoji znatan broj uspješnih dizajnera u BiH koji nastoje pratiti svjetske trendove, kao i nametnuti neke nove. Međutim, malo je događaja dostupnih za ljubitelje mode zbog nedostatka podrške države, a i publike – smatra mlada manekenka.

Otkrila je i šta je to presudno za uspjeh na modnoj pisti.

- Ljepota svakako predstavlja jednu od bitnih predispozicija za ovaj posao, ali naravno da nije i presudni faktor. Osim fizičkog izgleda, jako je bitan karakter, kao i predanost i odgovornost prema tom poslu – govori zanosna Tuzlanka, koju privlače komunikativni i obrazovani muškarci.

Smatra da mnoge djevojke nisu svjesne svojih kvaliteta i prirodne ljepote.

- Većina ih se za estetske zahvate odlučuje pritiskom društva, a i nametanjem neprirodnog izgleda koji se plasira na društvenim mrežama. Nisam neko ko je protiv estetskih zahvata, ali mislim da djevojke trebaju biti svjesne granica lijepog kada se odluče na plastične operacije – mišljenja je ova ljepotica koja ne bi pristala da se fotografira naga.

Nakon završetka studija, mlada Tuzlanka planira upisati master u inozemstvu te se nada da će se i u budućnosti baviti modelingom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.