LJEPOTICA

Manekenka Ines Jovanović: Volim kada je muškarac samouvjeren

Svojim zanosnim izgledom mami uzdahe mnogih muškaraca

Piše: J. A. / Avaz.ba

14.3.2020

Jovanović: Modelingom se bavi od svoje četvrte godine - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+14

Splićanka Ines Jovanović, koja živi u Tuzli, modelingom se bavi od svoje četvrte godine. Ova 23-godišnja djevojka nekoliko godina bavila se i glumom, a trenutno je završna godina menadžmenta na fakultetu u Mariboru. Također, zaposlena je kao buker i skaut te radi u marketingu, organizaciji i produkciji raznih modnih događaja i projekata.

- Dobila sam pozive u Grčku, Istanbul, Indiju, Dubai, a postoje neki planovi i za snimanja u Njemačkoj, Španiji i Portugalu te ću se pokušati odazvati barem na neka od njih. Planiram učestvovati i na našem predstojećem "BH Fashion Week Sarajevo", zasigurno mojoj omiljenoj sedmici mode - kaže Ines Jovanović, koja se izdvaja svojom iskrenošću, harizmom, jedinstvenim stilom i nepresušnim inspiracijama koje crpi iz ljubavi prema svom pozivu, estetici i umjetnosti u modi.

Prema odluci italijanskih modnih skauta organizacije "Major Models Milano", u konkurenciji 40-tak predstavnica drugih zemalja, 2015. godine izabrana je za svjetski top model BiH te je na svjetskom izboru u Rimu osvojila 6. mjesto.

- Sa svojih tada 18 godina bila sam presretna i mogu reći da je to za mene tada bio zaista veliki uspjeh - govori mlada manekenka koja je zbog mnogobrojnih ponuda iz inozemstva pojedine poslove morala odbiti.

Jovanović: Mnogobrojne ponude. Privatni album

Dodaje da je za modeling bitan fizički izgled te da se modeli i poslovi u modelingu dijele na "fashion" i komercijalni tip.

- Profesionalni modeli su visoki i mršavi, u zdravoj i top formi, izgledaju fit, lijepo i njegovano. Što se tiče fizičkog izgleda, pravila su stroga i poštuju se. Imate puno modela koji fizički dobro izgledaju, ali modeling nije posao za njih. Za daljnji uspjeh potrebne su ambicije, karakter, disciplina, profesionalan odnos prema poslu i mnogo drugih stvari koje definiraju uspjeh - tvrdi ova ljepotica koja vitku liniju održava zdravom ishranom i raznim treninzima.

Ističe da se karijera ne postiže preko noći te da zarada ovisi od toga koliko ste dobar model.

- Postoje modeli koji na godišnjem nivou zarađuju milione, ali i oni koji zarade prosječnu mjesečnu svjetsku plaću i od toga žive. Visina honorara zavisi od kvalitete i debljine portfelja modela, te obima i vrste posla. Što je tržište razvijenije, naravno da su i honorari veći - govori naša sagovornica. 

Jovanović : Stroga pravila. Privatni album

Nema ništa protiv estetskih zahvata ukoliko je to u normalnim granicama.

- Podržavam to ako neko želi promijeniti nešto isključivo radi sebe i svojom voljom, a ne zbog toga što je moderno. Tužno je što su djevojke toliko počele ličiti jedne na drugu. Gube se identitet i autentičnost - kaže mlada manekenka.

Svojim zanosnim izgledom mami uzdahe mnogih muškaraca.

- Prije svega volim kada je muškarac samouvjeren, jer svako treba voljeti sebe da bi znao voljeti druge. Pored toga, mogu reći da su mi smisao za humor i inteligencija od velikog značaja. S takvim muškarcima se može razgovarati o svemu i biti siguran da sluša ono o čemu govorite. Pažljivost i obazrivost su, također, osobine koje „idealan“ partner, svakako, treba posjedovati - zaključuje Ines Jovanović, koja u budućnosti želi što više napredovati i postepeno ostvarivati svoje ciljeve.  

Jovanović: Želi što više napredovati. Privatni album

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.