NJENE TAJNE MALO KO ZNA

Strasno je voljela Bregu, a nju je htio Al Paćino: Kažu da Jugoslovenki nijedan muškarac nije odolio

Brojni svjedoci tog vremena tvrde da se zbog nje raspalo “Bijelo dugme”

Dijana Bećirević. Agencije

Avaz.ba

28.6.2020

Dijana Bećirević godinama je nosila epitet najljepše Jugoslovenke, zvijezde nekadašnjeg “Starta”, a brzo i američkog “Plejboja”. Za nju su govorili da je žena koja je srušila vladu Silvija Berluskonija, koju je papa Benedikt XVI vozio na “vespi”, kojoj je Mik Džeger vjerovao više nego bilo kojoj drugoj, Al Paćina je otjerala u ludnicu, a odoljela Kevinu Kostneru. 

Brojni svjedoci tog vremena tvrde da se zbog nje raspalo “Bijelo dugme”.

Vjerovatno mnogi koji tek sada čuju za nju žele da je uporede sa starletom, međutim iza nje se kriju brojne godine studija. Završila je čak tri fakulteta.

- Al Paćina sam upoznala kada je sa Frensisom Fordom Kopolom snimao “Kuma”. Izlazili smo, ali je on bio vječno napet i uvijek u paranoji od paparaca. Redovno u strahu da će ga uhvatiti. Moj zadatak je da muškarca napravim muškarcem, a njegov da mene napravi ženom. To nisam osjećala kod Paćina, već samo njegov ključali ego. Počeo je da mi daje naredbe kada smo bili u noćnim provodima. Kao, “idemo odmah kući”. Odgovorim mu: “idi ti slobodno”. Dogovarali smo naše druženje i na Siciliji. Rekla sam mu “Staviću ti košuljicu”. Mislila sam na ludačku košulju. I nevjerovatno, samo dva dana poslije ovog mog zezanja Al Paćino je završio na psihijatrijskoj klinici. I to od posljedica konstantnog stresa. On je divan tip, ali iako ga mnogi vide kao “Kuma” ili “Skarfejsa”, ja sam ga doživjela kao neopuštenu osobu. Možda čak i sa nataloženim kompleksima - ispričala je u jednom intervju Dijana.

U Tom intervjuu je govorila i o raspao kultni brend bivše Jugoslavije:

- Živjela sam u Milanu i družila se sa Vladom Pravdićem, klavijaturistom “Bijelog dugmeta”. Bio je zaljubljen u mene, ali odjednom se pojavio Goran Bregović. A kada Goran nešto hoće, onda i dobije. Pored toga što sam optužena za pad italijanske vlade, “krivili” su me i da sam zamalo rasturila “Bijelo dugme”. I tu je krenuo sukob dvojice članova “Dugmeta”. A da li me je Goran “ukrao” od Vlade? Pa jeste. Gledala sam Bregovića prije nekoliko godina u LA. On je jedini muzičar sa ovih prostora koji nastupa u elitnim američkim dvoranama. Ostale naše zvijezde se moraju zadovoljiti prostorima na periferiji - objasnila je Bećirevićeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.