FITNESS MODEL

Ona je svoj život promijenila iz korijena, a danas je uzor mnogima

Tražila je načine da poboljša svoje mentalno i fizičko zdravlje

Avaz.ba

4.8.2020

Kathleen Eggleton. EAMES

Ketlin Eglton (Kathleen Eggleton) je fitness model, takmičarka u bikiniju i poznata ličnost na društvenim mrežama iz Ontarioa u Kanadi. Svoje fitness putovanje započela je kao način preispitivanja sebe.

Naime, Ketlin je postala nezadovoljna načinom na koji je prethodno živjela svoj život ispunjen brzom hranom i ispijanjem alkohola. Ketlin je shvatila da se treba promijeniti - to je trenutak kada je počelo njeno putovanje u svijet fitnessa.

Ketlinine tinejdžerske godine sastojale su se od stalnog druženja i izlazaka. Ona je slijedila stil života koji se sastojao od nezdrave hrane i konzumiranja alkoholnih pića. Kao rezultat toga, ona je imala vrlo malo motivacije da vježba i radi na sebi.

To je na kraju postao njen životni stil, što je rezultiralo niskim nivoom samopoštovanja. Međutim, Ketlin je shvatila da treba promijeniti svoj život. Ona je tražila načine da poboljša svoje mentalno i fizičko zdravlje, da živi pozitivniji život.

Fitness joj je ponudio način da potpuno preokrene svoj put. Brzo se zaljubila u vježbanje, te se posvetila izgradnji figure koja će joj povećati samopouzdanje. Ketlin je počela pratiti zdrav način života, čistu ishranu i redovno je trenirala u teretani. Uvijek je davala sve od sebe, znajući da će napornim radom i održavanjem dosljednosti rezultati uskoro biti vidljivi. Na kraju se okrenula pozornici bodybuildinga na takmičenju u bikiniju Ontario Physique Association iz 2013. godine. Tada je shvatila koliko je daleko dogurala na svom fitness putu.



Kathleen Eggleton. Pinterest

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.