LJEPOTICE

Kanita Karišik uživa na sarajevskim planinama

Stigla sam u BiH između dva “lockdowna”. Ponosim se kada prijateljima u Nizozemskoj kažem da su u Sarajevu održane Zimske olimpijske igre

Piše: A. Hodžić

14.1.2021

Karišik: Nekadašnja Miss Nizozemske. Avaz

Nekadašnja Miss Nizozemske Kanita Karišik tradicionalno zimuje u rodnom Sarajevu. U društvu zaručnika Kenana Zaimovića naša ljepotica je svaki dan na nekoj od olimpijskih ljepotica jer je pasionirana zaljubljenica u zimski sport.



Negativan test

- Stigla sam u BiH između dva “lockdowna”. Nakon što sam ispunila puno zadataka na fakultetu i upisala diplomski rad u bolnici, uspjela sam doći u moje Sarajevo, naravno s negativnim testom – otkriva nam Karišik.

Sarajka s adresom u Amsterdamu iskoristila je priliku da se vidi sa starim prijateljima te nekoliko dana uživa u Gradačcu, odakle je njen zaručnik.



Kanita na Bjelašnici. Avaz

- Snijeg je pao u pravi trenutak i uljepšao mi ovaj boravak. Tradicionalno dolazim uvijek s roditeljima za Novu godinu, ali ova je bila drugačija, mislim i za puno ljudi kojima su falili njihovi najmiliji. Skijanje i predivni trenuci na našim planinama su na trenutak povratak u ona lijepa stara vremena – rekla nam je ljepotica.

Osim što vjerno kao destinaciju za zimovanje bira Sarajevo, studentica stomatologije rado preporučuje svojim pratiocima i poznanicima širom svijeta našu zemlju.



Kad me pitaju

- Kad me prijatelji pitaju zar se tamo može skijati, često znam odgovoriti pa, naravno, tamo su održane Zimske olimpijske igre 1984. godine i preponosna sam na tu činjenicu – zaključila je manekenka.



Studentica stomatologije. Instagram

Sa Kenanom Zaimovićem je u vezi od 2015. godine.

- Upoznali smo se 2011. godine u noćnom izlasku, u jednom klubu dok sam bila s rođacima i bratom, usudio se da mi priđe i da se upoznamo. Otad smo imali kontakt preko Facebooka. Godine 2015. ponovo smo se vidjeli na SFF-u i te godine uzimu smo započeli vezu. Sad smo pet godina u vezi, uspjeli smo tako što smo se često viđali, skoro svaki mjesec ili svaka dva mjeseca, ali u svemu tome je najvažnije imati zajednički cilj i raditi na njemu.


Karišik sa zaručnikom Zaimovićem. Instagram

Ljubav prema dizajnu

- Oduvijek me zanimala estetika i ne mogu riječima opisati to nešto u meni što želi da “stvara i sređuje” prostore. Osim svojom profesijom, uskoro ću postati doktorica stomatologije, rado bih se bavila i dizajnom – rekla je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.