USPJEH PREKO BARE

Amra Olević, balkanska Kim Kardašijan, osvanula na poznatom njujorškom zidu

Studirala u Sarajevu. Pokrenula i liniju obuće. Na Instagramu je prati pet miliona ljudi

Olević: Hobi pretvorila u unosan biznis. Instagram

Piše: A. Hodžić

29.1.2021

Amra Olević, balkanska Kim Kardašijan (Kardashian), osvanula je na najpoznatijem zidu na svijetu, Tajms skveru u Njujorku. Olević se, naime, pojavila u promotivnom videu svoje kozmetičke linije.

Poznata Crnogorka s adresom u Americi ponosno se slikala ispod videa u Njujorku dok je njeno lice krasilo čuveno reklamno mjesto.



Prekid studija


Ova crnokosa influenserica rođena je 1988. godine u Plavu u Crnoj Gori. Jedno vrijeme je živjela u Bosni i Hercegovini, jer je studirala u Sarajevu, nakon čega prekida studij i seli se za Ameriku. Vlasnica je linije ruževa i sjajeva pod nazivom “Lip Land Amrezy”, a odnedavno je, zajedno sa svojim partnerima, pokrenula i liniju obuće.



Crnogorka s adresom u Americi. Instagram

Seksepilnu šminkericu na Instagramu prati čak pet miliona ljudi, koje svakodnevno oduševljava setom provokativnih fotografija, a za njenu popularnost svakako je zaslužna i svjetska starleta Kim Kardašijan (Kardashian), koja je postala jedna od njenih klijentica, nakon što se Amra s porodicom preselila u Njujork.



Prva klijentica

Osim toga, mnogi mediji isticali su kako neodoljivo podsjeća na starletu koju je šminkala. Kardašijan joj je prva poznatija klijentica, koja joj je utrla put do slave, pa su je i prozvali balkanskom Kim Kardašijan. Olević je svojevremeno radila za mnoge kozmetičke kuće, a poznanstva koja je sklopila za vrijeme tog biznisa iskoristila je za pokretanje sopstvenog poslovnog carstva.


Ova mlada žena jedna je od najutjecajnijih žena u kozmetičkom svijetu, a njene videosnimke šminkanja vjerno prati nekoliko miliona djevojaka širom svijeta.



Barbika kao inspiracija

Jedna od najnovijih paleta iz Amrine kolekcije inspirirana je najpoznatijom lutkicom za djevojčice - barbikom. Kolekcija je snimana u ružičastoj boji, a za potrebe snimanja Olević je pozirala kao barbika u ogromnoj plastičnoj kutiji, baš kao i originalna lutka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.