SUPERMODEL DEVEDESETIH

Buran život Helene Kristensen: Bila je Miss, zaradila 20 miliona, a na snimanju je mogla izgubiti život

Dvadeset godina nakon raskida s Majklom Hačensom, tragično nastradalim pjevačem INXS-a, otkrila je detalje njihove ljubavi u dokumentarcu "Mystify: Michael Hutchence"

Kristensen: Bivši anđeo „Victoria's Secreta“. Agencije

Piše: L. Karahmet - Pujagić

4.4.2021

Helena Kristensen (Christensen) jedna je iz plejade supermodela koji su vladali modnom scenom 90-ih godina prošlog stoljeća. Top-formom i u 52. godini obara predrasude da je ljepota žene ograničena godinama, a kada je pitaju ima li neke posebne tajne njenog izgleda, često zna biti tajanstvena, mada je jednom prilikom za "Daily Mail" rekla da voli plivati, da joj je važno primjenjivati razne vrste vježbanja kao i da treniranje mora biti povezano s prirodom.



Opis zanimanja

U samoizolaciji je radila na razvoju modnog brenda, koji je pokrenula s prijateljicom Kamilom Stark.


Za Helenu Kristensen čulo se još 1986., kada je postala Miss Danske. Kasnije se bavila manekenstvom i pripadala grupi čuvenih supermodela devedesetih, u kojoj su bile i Naomi Kembel (Campbell), Sindi Kroford (Cindy Crawford), Klaudija Šifer (Schiffer)....



Bivša anđelica „Victoria's Secreta“. Agencije

Bivša anđelica „Victoria's Secreta“, bavila se dizajniranjem odjeće, a u opisu njenih zanimanja piše i da je fotograf. Suosnivačica je magazina "Nylon", koji je objavljivan od 1999. do 2017. godine.


Bila je u vezi s Majklom Hačensom (Michael Hutchence), a iz veze s Normanom Ridusom ima sina Mingusa. Zabavljala se s Polom Benksom (Bencks).

Danas živi u Njujorku, ima svoj stan u Kopenhagenu, a jedno vrijeme živjela je i u Monaku.

Baveći se, prije svega, manekenstvom zaradila je 20 miliona dolara. Manekenstvo je dovelo i u situaciju opasnu po život. Bilo je to devedesetih na snimanju naslovne strane "Voguea" s fotografom Fabricijom Fabijem.

- U jednom trenutku pokvario nam se brod. Kopno nije bilo ni na vidiku, a zalihe hrane i vode bile su sve tanje. Dok smo čekali pomoć, Feri je htio da se osvježi u okeanu. Taman se spremao da skoči kada je s donje palube dotrčao kapetan, panično mašući rukama i vičući mu da stane - rekla je Helena Kristensen.


Da je Fabricio skočio, vjerovatno, nikada ne bi izronio.



Helena Kristensen. Agencije

- Kapetan nam je rekao da je područje oko nas bilo puno morskih pasa, bilo je to vrijeme parenja i hranjenja... Laknulo nam je kad su nas spasili nekoliko dana kasnije - nastavila je.



Detalji ljubavi

Dvadeset godina nakon raskida s Majklom Hačensom, tragično nastradalim pjevačem INXS-a, otkrila je detalje njihove ljubavi u dokumentarcu "Mystify: Michael Hutchence".

-Bila je to potpuna psihička i fizička hemija - rekla je Helena, koja je za poznatog muzičara govorila da je bio "savršen partner za nju", "zabavan, sladak, emotivan".

Sve se, međutim, promijenilo 1992., nakon incidenta koji je doživio Hačens. Tokom rasprave s taksistom, roker je zadobio jak udarac u glavu o ivičnjak i, kako je Helena istakla, on nakon tog događaja više nije bio isti.

Nakon nesreće izgubio je čulo mirisa i pojavila se "njegova mračna i agresivna strana".

- Otišli smo u bolnicu, došao je sebi i bio je veoma agresivan. Pokušavali su ga zadržati, ali ih je on gurao od sebe - rekla je čuvena manekenka, kojoj je Majkl tada rekao da se ne želi više vraćati u bolnicu.


Dvadeset godina nakon raskida s Majklom Hačensom, tragično nastradalim pjevačem INXS-a, otkrila je detalje njihove ljubavi u dokumentarcu "Mystify: Michael Hutchence". Agencije


Kasnije Helena je preuzela brigu o njemu, ali je on na kraju odbacio od sebe. Bio je i nasilan, pa je bacao tanjire hrane koju mu je donosila.

- Nešto se drastično promijenilo. Bila sam tako tužna i zbunjena, ali nisam više mogla nastaviti s njim na taj način - priznala je.

Majkl, koji se zabavljao s Kajli Minog, kasnije je bio u vezi s Polom Jejts. Pronađen je mrtav u hotelu u Sindeju 1997. Prema zvaničnom saopćenju, pjevač se objesio, ali je Pola istakla da je preminuo od posljedica seksualne igre.




Klasična ljepota

Njena klasična ljepota i dalje je postojana, a na račun nje i dalje dobiva mnogobrojne poslove u modnom svijetu. Budući da zbog koronavirusa trenutno nije u mogućnosti raditi na profesionalnim snimanjima širom svijeta, danska ljepotica odlučila ih je snimiti sama u svom stanu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.