LJEPOTICA

Lejla Salihović-Tihak poznato modno ime u Austriji za "Avaz": Nikada nisam krila ko sam i odakle sam

Promjene su se svugdje osjetile zbog pandemije koronavirusa, pa tako i u svijetu modelinga , rekla je Lejla

Lejla Salihović-Tihak: Uživam u čitanju o dizajnu enterijera i modnim kreacijama. Instagram

Piše: A. Hodžić

9.5.2021

Bosanskohercegovačka manekenka Lejla Salihović-Tihak s adresom u Lincu samo za „Avaz“ iz svog ugla govori o ramazanu u Austriji, kako je uspjela očuvati bosansku tradiciju u bijelom svijetu te kakvi su joj dalje planovi na životnoj stazi, ali i onim na modnoj pisti. 

Inače, naša ljepotica prošle godine se udala za dugogodišnjeg partnera, manekena Alema Tihaka, koji je prije nekoliko godina bio pobjednik čuvenog izbora “Elite Model Look” Austrije.


Lejla Salihović-Tihak: Ponosna sam na svaki posao. Instagram

Naša tradicija

- Promjene su se svugdje osjetile zbog pandemije koronavirusa, pa tako i u svijetu modelinga. Nikoga nije zaobišlo, ali evo lagano se opet sve u neku vrstu normaliteta vraća, što me jako raduje. U posljednje vrijeme sam imala nekoliko snimanja i jako sam ponosna kako je sve ispalo – izjavila je Salihović-Tihak.

Vrijeme je ramazana, sudeći po Vašim objavama na Instagramu, uspjeli ste sačuvati tradiciju?

- To je za mene najljepši mjesec u godini. Iftari, koji pune dušu i srce, ne može insan da se ne naježi kada na ove mubarek dane i njegovu posebnu ljepotu pomisli. Svakako da su moji roditelji zaslužni što sam ostala vjerna našoj tradiciji i na tome im posebno hvala.


Kakvi su ramazani u Austriji, osjeti li se ta atmosfera kao u Bosni?

- Moja lična ljepota ramazana je uz moje najmilije, tako da gdje god oni bili, tu mi je i najljepše. Nigdje nije kao u Bosni za ramazan, ali, srećom, uz porodicu koja je ovdje lakše je oživjeti taj duh.


Mnogi mladi, čiji su roditelji iz BiH, zaborave i jezik i običaje?

- Moram priznati da nemam razumijevanja kada je ta tema u pitanju. Ja nikada nisam krila ko sam, odakle sam niti se odrekla niti ću. To je moj ponos, moja krv, moj korijen i uvijek će biti. Prošli smo kroz strahote velike i evo nas sada svugdje po svijetu, uspješni, voljeni, cijenjeni. Kako ne biti ponosan?

 Koliko često dolazite u BiH, koje gradove obavezno obiđete?

- Prije sam dolazila tri do četiri puta godišnje u svoj rodni kraj, na sjeveroistoku Bosne, pa poslije toga naravno i do Sarajeva, jedan od mojih omiljenih gradova, ali s vremenom se to malo smanjilo. Poslovi i obaveze počele su mi oduzimati vrijeme, ali planirano je ove godine opet da dođemo u svoju Bosnu, ostali smo je željni, i to dobro.


Lejla Salihović-Tihak: Lijepo je imati nekoga, ko te razumije bez previše riječi.. Instagram

Volim zaplesati

Prošle godine stupili ste u brak s dugogodišnjim partnerom Alemom Tihakom, koji je, također, bio uspješan model. Koliko Vas je dodatno zbližilo to što ste oboje iz iste modne priče?

- Mnogo, lijepo je imati nekoga, ko te razumije bez previše riječi.

Kada niste pred reflektorima i nemate obaveze, čime se bavite, kako provodite slobodno vrijeme?

- Uživam u čitanju o dizajnu enterijera i modnim kreacijama, to me opušta, fascinira i puni novom energijom. Volim i zaplesati, sama, u kući, tada zaboravim na sve.

 S obzirom na to da karijera modela ne traje dugo, gdje se vidite u budućnosti?

- Sa svojom malom, zdravom, sretnom, porodicom na putu oko svijeta.

Zahvalna na ljudima

Na koje modne kampanje u karijeri ste posebno ponosni?

- Ponosna sam na svaki posao, šuting, rad koji sam imala. Ne razlikujem jedan od drugog. Svi su mi dragi. Zahvalna sam na svim momentima i ljudima koje sam doživjela i upoznala.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.