PET MINUTA SLAVE

Ko zaslužuje titulu Miss EURO 2020, da li su Čehinja i Hrvatica skinule atraktivnu Martu sa trona

U konkurenciji je i Ruskinja Kate Plet, koja je inače fitnes model i koja je privukla veliku pažnju na jednoj utakmici

Knol: Navijala u Kopanhagenu. Instagram

L. K. P.

13.7.2021

Osim po drami u finalu i pobjedi Italije, utakmicama širom Evrope i srčanom udaru Kristijana Eriksena (Christian), ovo Evropsko prvenstvo ostat će upamćeno i po velikom broju navijačica koje su tražile "pet minuta slave".

Jeste da su mnoge od njih bile hendikepirane činjenicom da su na većini stadiona vladala korona pravila, odnosno da nije bilo tako lako doći na tribine, neke od njih su koristile svaki trenutak da se pojave na njima.


Ivana Knol. Instagram

Tako je, na primer, Hrvatica Ivana Knol preskočila prvu fazu koju su Kockasti igrali u Engleskoj i Škotskoj,  da bi u osmini finala ipak stigla u Kopenhagen. Zatim Poljakinja Marta Barkok (Barcok) koja je pratila svoj nacionalni tim, ali je dolazila i na ostale mečeve na Vembliju s obzirom na to da živi u Londonu.





Marta Barkok. Instagram

Njih dvije su u užem izboru za MIS EURO 2020, uz napomenut da je Marta 2016. uzela tu tutulu, ali je Čehinja Šarka Pekova prvi izazivač pomenutim djevojkama.



Šarka Pekova. Instagram

Šarka je, inače, sportska novinarka, ali je na EP bila u svojstvu vatrene navijačice Češke koja je napravila malo iznenađenje i igrala četvrtfinale. Nedavno je u jednom intevjuu rekla:


- Ne želim ništa da ukradem, ako se dopadam ljudima, zahvalna sam na tome, ali ne bih voljela da pričaju o meni u tom tonu da budem Miss. Mnogo prelijepih žena se uvijek nalazi na stadionima, pa je tako isti slučaj bio i ove godine - poručila je Pekova.



Kate Plet. Instagram

U konkurenciji je i Ruskinja Kate Plet, koja je inače fitnes model i koja je privukla veliku pažnju na jednoj utakmici Zbornaje komande. Međutim nije često bila na tribinama jer su Rusi ispali u prvom krugu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.