LJEPOTICA

Jelena Jugović-Tundžel: Pomoćnica Gul uči me turskim običajima

Tokom ramazana osjeti se posebna atmosfera u Istanbulu

Piše: A. Hodžić

9.4.2022

Jugović-Tundžel: Trudim se biti inovativna. Avaz

Sarajka Jelena Jugović-Tundžel (Tuncel) već godinama živi u Istanbulu u kojem se skrasila zbog ljubavi. Ona i njen suprug Metin danas su roditelji četverogodišnjih blizanci - Kalina Deniz i Aleksandar Mert.


Omiljena adresa

- Istanbul je definitivno omiljena adresa mnogima u toku cijele godine, a, vjerujem, posebno za trajanje svetog mjeseca ramazana. Osjeti se posebna atmosfera u gradu. A ja uz mnoge prijatelje i moju Gul puno mogu da čujem o običajima, naročito kad je riječ o kulinarstvu u tom periodu. Trenutno je i post i za Vaskrs i lijepo je vidjeti plakate ovdje i za jedan i drugi blagdan, to je jedna ljepota različitosti i bogatstvo.

Vaša kratka videa koja pravite za Instagram sve su interesantnija publici.

- To mi je posebno drago, jako se trudim da budem inovativna i predstavim sadržaj koji je zanimljiv uz pomoć Gul, koja je osvojila sve simpatije na Balkanu. Neka videa prelaze cifru od 100.000 pregleda i to mi je uistinu drago, da se trud isplatio.


Glumački poduhvati

U videima Vam se često pridruže i djeca. Kako se oni snalaze?

- Kako su veći i svjesniji sve bolje. Prije su, naravno, bili jako mali pa i nestašni da snime bilo kakvu scenu, a sad se i oni zabavljaju. Ljudi jako vole da gledaju porodičnu atmosferu i taj odnos između Gul i mene koja je naša pomoć u kući kao i djecu s nama u svakodnevnim izazovima i aktivnostima.

Je li se ljubav s Istanbulom desila na prvi pogled?

- U Istanbul sam došla zbog modnog angažmana i odmah mi se svidio. Krenuli su poslovi, reklame i počeli čak i glumački poduhvati. Bio je plan da poslije Istanbula idem za Ameriku ali se desila ljubav, upoznala sam svog danas supruga Metina i tako ostala u Istanbulu, koji je danas moj dom.

oMnoge mame se žale na izazove tehnologije u odgoju djece , kako se vi nosite s istim?


Jelena sa suprugom Metinom. Agencije

- Trudim se da im što više čitam. Da se što više druže s vršnjacima. Baš kad je žuta minuta, onda im dam telefon, ali najviše volim kada se igraju, crtaju, boje, kada razgovaramo. Sada idu i u školicu za njihov uzrast, tako da sve je puno lakše.

Kada Vas možemo očekivati ponovo u Bosni?

- Možda dođemo krajem maja pred ljetovanje jer smo već poželjeli. Djeca jako vole da dođu zbog moje porodice u Bosnu te uživaju u prirodi jer mogu da trče oko naše porodične kuće tako da to je za njih pravi mali praznik.


Ljeto u Bodrumu

- I ove godine planiramo ljeto provesti u Bodrumu, gdje tradicionalno uživamo godinama. Djeca uživaju na bazenu i moru, a uvijek nam se pridruži i moja prijateljica iz Istanbula koja je, također, iz Bosne te nas svakako posjeti i familija iz Bosne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.