TAJNA LJEPOTE

Adrijana Lima se ne umiva kao ostali: Praktikuje poseban način

Spada u red slavnih koji preferiraju prirodne, odnosno organske proizvode

Možda Adrijana Lima ima 40 godina, ali po njenom izgledu teško da biste to ikada zaključili. Instagram

A. Č.

1.11.2022

Možda Adrijana Lima ima 40 godina, ali po njenom izgledu teško da biste to ikada zaključili. 

Naprotiv. I sama manekenka nebrojeno puta je govorila da je za njenu figuru dijelom zaslužna genetika, a dijelom i to što se zdravo hrani i njeguje godinama, a ona inače spada u red slavnih koji preferiraju prirodna, odnosno organske proizvode.

Ljepoti je uvijek pristupala iz perspektive zdravlja, a to je podrazumijevalo da je hrana gorivo, da je kretanje neophodno i da treba da vodimo računa o svom umu.

Budući da je majka dvije djevojčice i da je trenutno nosi dječaka, ima želju da prenese te zdrave navike svojoj deci.

- Uvijek želim da dam primjer svojoj deci kako treba da vode računa o sebi – ne samo spolja, već i iznutra, onim što jedu i kako se osjećaju - rekla je lijepa mama.

Lima koristi jednostavan trik uz pomoć kog izgleda savršeno svakog jutra! Naime, zamijenila je svoj prethodni način njege kože za prirodne preparate, promijenila je proizvode kojima se tušira, pa je čak počela i da umiva lice isključivo flaširanom vodom ili vodom sa pH balansom.

Lima: Ne koristi vosu sa česme. Instagram

- Trik koji sam naučila je da kada se umivate, ne koristite vodu sa česme. Koristite vodu koja je prečišćena ili iz flaše. To je voda koju želite da koristite na svom licu - a ne vodu sa česme jer je puna hemikalija i podstiče bakterije - ispričala je ona, navodi "Marie Claire".

Možda su Adrijani Limi dostupni svi mogući kozmetički preparati i tretmani, ali tajna njene blistave i zategnute kože zapravo leži u ovom načinu čišćenja lica.


Osim korištenja flaširane vode za umivanje, Lima se striktno pridržava svojih dnevnih rutina koje se tiču ishrane, vježbanja i ostalih neophodnih pojedinosti kako bi uvijek izgledala besprijekorno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.