LJEPOTICE PLAVUŠE

Zašto je 2022. "godina plavuša": Žene koje su simbol plavokose ljepote

Kad se žena ofarba u plavo i zadovoljna je kako izgleda, ona dobija specifičan "napad" energije, "svijetlija kosa - vedrija osoba"

Paris Hilton: Svaka decenija ima jednu "plavu ikonu". AFP / Profimedia

N. V.

14.1.2023

Nova godina nam je donijela mnogo novih trendova i pripremila nas na svaštaru koja nas može očekivati. Kada se osvrnemo na 2022., možemo zaključiti da je definitivno godina prirodne ljepote, ali ne u potpunosti kada je u pitanju kosa.

Sad je definitvno počeo trend "povratak otpisanih", tačnije vraćanje ranijim vremenima, dosta pomješanih modnih era zauzelo je svoje mesto u prethodnoj godini.


Diva sa posebnom gustom plavom kosom. YT/ Marilyn Monroe Movie

Odakle nalet farbanja u plavo?

Paris Hilton rekla je jednom prilikom da svaka decenija ima jednu "plavu ikonu", s tim da je i ona jedna od njih u ranim 2000-im. Moglo bi se reći da je to istina, pogotovo jer mladi preuzimaju stil oblačenja i frizura od poznatih ličnosti.

Trenutno je faza 1960-ih godina, gde se i na revijama i crvenim tepisima provuče po nekoliko stilova ove decenije, ali definitivno inspiracija plavušama jeste Merilin Monro i njena upečatljiva gusta plava kosa, sa jakim volumenom i uvijek dotjeranom frizurom.

To je oduvijek asocijacija ljudima kada su žene počele sa farbanjem u ovu boju, a i danas je tako.

Takođe, jedna od najpopularnijih plavuša je i princeza Dajana koja je imala specifičan stil, kako frizure tako i odijeće, na koji se mnogi i danas ugledaju.


Plava kosa nije najprirodnije, niti je najzdraviji stadium kose. Ona

Plavuše se više zabavljaju?

Ovo je poznata rečenica, ali se isto tako odnosi na bilo koju boju kose koju promjenimo. Kad se žena ofarba u plavo i zadovoljna je kako izgleda, ona dobija specifičan "napad" energije, "svijetlija kosa - vedrija osoba", a također je veoma upečatljiva promjena, što ženama imponuje.

Nije najprirodnije niti je najzdraviji stadium kose, ali je definitivno uzbudljivo za svijet mode da se sa nijansama modernog vratimo na obnavljanje čuvenih trendova ranijih vremena, prenosi Telegraf.rs. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.