EKSLUZIVNO

Bliznakinje Jakić, atraktivne Njemice bosanskih korijena, za "Avaz": Živimo jedan život zajedno

Uvijek smo zajedno, sve radimo zajedno i dijelimo naše uspjehe i sreću, kažu Jakić

Sestre Jakić. Instagram

19.3.2023

Bliznakinje Jakić, atraktivne Njemice bosanskih korijena, u vrlo kratkom vremenskom periodu osvojile su Instagram svojim zavidnim figurama, ali i nevjerovatnom međusobnom sličnošću. One nisu tipične influenserice, već su veoma uspješne poslovne žene. Vlasnice su marketinške agencije koja se zove jakictwins GbR.

Cijenimo titulu

Roditelji su im rođeni u blizini Odžaka, a u Njemačku su izbjegli zbog rata. Njihov Instagram profil pod nazivom jakictwins prati više od 200 hiljada ljudi, a postale su planetarno popularne kada su objavile video kako žongliraju s francuskim reprezentativcem i fudbalerom Kelna Vincentom Koziellom. U Njemačkoj, gdje su i rođene žive i rade u Kelnu, gostuju u raznim emisijama, igraju nogomet s igračima iz Bundeslige.

Rođene su u razmaku od samo 13 minuta i od tog trenutka su nerazdvojne, kako u stvarnom životu tako i na društvenim mrežama.

Svi ih zovu „Blizanke“, a imena iz marketinških razloga ne žele otkrivati. Ekskluzivno za „Avaz“ priznale su koliko često dolaze u BiH, koliko im znači titula najljepših bliznakinja, koliko su povezane, koliko su najduže bile razdvojene i da li su još uvijek slobodne.

Koliko često dolazite u Bosnu i Hercegovinu?

- Prije smo u Bosnu, a i Hrvatsku dolazile najmanje dva puta godišnje, sada zbog svih obaveza jednom godišnje.

oNa Instagramu ste poznate kao najljepše bliznakinje, koliko vam to znači i s kakvim komentarima se sve susrećete?

- Samo ovo pitanje dirnulo nam je srce. Zaista cijenimo tu titulu i ne možemo zamisliti ništa ljepše.

Po vašim zavidnim figurama vidi se da mnogo trenirate. Kako održavate liniju i imate li neki omiljeni sport?

- Uvijek smo bile veoma sportski tipovi. Nogomet smo trenirale čak osam godina u jednom klubu. A sada se trudimo da treniramo 5 do 6 puta sedmično po našem vlastitom planu vježbanja, a nogomet još uvijek igramo, ali samo iz zabave.

Božiji blagoslov

Kako izgleda jedan dan Jakić sestara?

- S obzirom na to da već nekoliko godina imamo svoju marketing agenciju (online marketing), sretne smo što same možemo organizirati svoj dan. Kada ustanemo, prvo šta radimo je doručak. Nakon toga slijedi kancelarija i rješavanje papirologije. Tačno u 13 sati svaki dan održavamo trening uživo na TikToku i Instagramu u kojem može učestvovati cijela naša radna ekipa. A sve ostalo zavisi od toga da li smo rezervirane za neko fotografiranje ili event. Slijedi zajedničko kuhanje i nastavak rada.

Opišite nam život blizanaca?

- Naš život je zaista specifičan. Nemamo klasičan život, čak bismo priznale da nemamo normalan život blizanaca. Jer mi živimo jedan život zajedno. Uvijek smo zajedno, sve radimo zajedno i dijelimo naše uspjehe i sreću. Za nas je ovo nešto najljepše na svijetu i smatramo to božijim blagoslovom.

Koliko ste povezane jedna s drugom?

- Sigurne smo da niko nije više povezan od nas dvije. Volimo se neizmjerno.

Koliko ste najduže bile razdvojene?

- Pa negdje oko 45 minuta, i to zbog škole.

Još slobodne

Šta su za vas društvene mreže i kako se nosite s popularnošću?

- Preko društvenih mreža širimo svoju poruku a to: „Živite svoj život tako da budeš najsretniji“. Najvažnije u životu je zdravlje i sreća. Mi upravo to pokušavamo prenijeti putem društvenih mreža. Kod nas ćete naći puno dobrog raspoloženja, motivacije i sreće. Popularnost je lijepa nuspojava u tom pogledu, ali primarni cilj je širenje pozitivnog.

Jeste li studirale i čime se još bavite u životu?

- Studirale smo tehnički menadžment i marketing, a već nekoliko godina, kako smo i rekle, imamo svoju marketinšku agenciju.


Bliznakinje Jakić: Ništa nam ne nedostaje. Instagram

Jeste li pronašle muškarce svojih snova ili ste još uvijek singl?

- Još uvijek smo slobodne. Ali imamo prave ljude u našim životima, tako da nam ništa ne nedostaje.

Može li se reći da ste i influenserice i šta biste poručili mladim ljudima koji žele da se bave ovom vrstom posla?

- U suštini smo i influenserice. A naša poruka mladima je da uvijek rade ono što vole. Međutim, ne treba potcjenjivati ni jednu profesiju. Influenseri, također, imaju ogromnu odgovornost i iza toga stoji mnogo posla. Kao influenser ne možete samo reći danas sam na odmoru.

Pozitivan stav

U čemu je tajna vašeg velikog broja pratilaca na društvenim mrežama?

- Vjerujemo u svoj pozitivan stav i pokazujemo se onakvima kakve jesmo. Svjesne smo da ne vodimo „normalan“ život, kako drugi uvijek kažu, ali i presretne i to ne krijemo. Volimo to i trudimo se da svojim dometom pokažemo da svako svakoga treba prihvatiti upravo onakvim kakav jeste.

Bliznakinje Jakić: Influenserice smo i imamo veliku odgovornost. Instagram

Slobodno vrijeme

Kako najradije provodite slobodno vrijeme?

- S našom porodicom i najboljim prijateljima. Pored toga često odlazimo i u sportsku dvoranu na jednu nogometnu utakmicu.

Blizankinje Jakić: Specifičan život. Instagram

Povećale grudi

Šta mislite o estetskim zahvatima i jeste li se nekim podvrgli?

- Priznajemo da smo povećale grudi. Ali želimo naglasiti da nikoga ne motiviramo da bilo šta promijeni na sebi. Međutim, na vama je i ako imate lične razloge, onda svako treba da radi tačno ono što mu odgovara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.