OGLASILA SE NA INSTAGRAMU

Hejli Biber zahvalna Seleni: Svi moramo biti pažljiviji

Gomez je ranije na svom Instagram profilu pozvala fanove da prestanu s hejtom prema Hejli

Hejli Biber. Instagram

N. A.

24.3.2023

Nakon što je Selena Gomez pozvala fanove da prestanu s maltretiranjem i prijetnjama smrću Hejli Biber (Hailey Bieber), sada joj je ona zahvalila zbog toga i pozvala na manje toksično ponašanje na društvenim mrežama.

- Želim zahvaliti Seleni što je progovorila jer smo ona i ja posljednjih nekoliko sedmica razgovarale o tome kako preskočiti ovaj narativ između nas. Posljednjih nekoliko sedmica bilo je jako teško za sve uključene i milion ljudi vide toliko mržnje oko ovoga, što je izuzetno štetno - započela je Hejli svoju objavu na Instagramu, te je nastavila: 

- Iako su društveni mediji nevjerovatan način povezivanja i izgradnje zajednice, ovakvi trenutci samo stvaraju ekstremne podjele umjesto da okupljaju ljude. Stvari se uvijek mogu izvući iz konteksta ili protumačiti drugačije nego što je bilo namijenjeno. Svi moramo biti pažljiviji oko toga što objavljujemo i što govorimo, uključujući i mene.

Na kraju, vjerujem da će ljubav uvijek biti veća od mržnje i negativnosti te da uvijek postoji prilika da se susretnemo s više empatije i suosjećanja.

Hejli Biber. Instagram

Podsjetimo, Selena je ranije na svom Instagram profilu pozvala fanove da prestanu s hejtom prema Hejli Biber.

- Hejli Biber mi se javila i dala mi do znanja da prima prijetnje smrću i negativne komentare pune mržnje. To nije nešto što ja podržavam. Niko ne bi trebao doživjeti mržnju i zlostavljanje. Uvijek sam se zalagala za ljubaznost i želim da sve ovo prestane - napisala je kratko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.