FATALNI SUPERMODEL

Povratak slavne ljepotice: Život obilježen ljubavnim aferama i traumama ostavila iza sebe

Godinama se nije mogla vidjeti na naslovnim stranicama magazina, pogotovo od kako su o njoj pisali najviše zbog pretjerivanja sa filerima i botoksom

Karla Bruni. Instagram

O.T.

27.9.2023

Karla Bruni dugo se nije mogla vidjeti u javnosti, a sada je sve iznenadila kratkim povratkom u svijet mode koji je dokazao zašto je i dalje jedna od najljepših žena svih vremena.

Slavni supermodeli devedesetih posljednjih nedjelja glavna su tema medija ponajviše zbog dokumentarca na Netflixu u kojem su prvi put progovorile o dobrim i lošim stranama modne industrije, kao i počecima karijere.

Ovo je vratilo fokus i na druge slavne manekenke koje su gospodarile pistama u prošlosti, a koje su se sada našle na naslovnici Vanity Faira. 

Sindi, Kristi, Klaudija, Naomi, samo su neka od imena koja su krasila naslovnice, ali jedno lice dugo se nije moglo vidjeti, te je jasno zašto je privukla ogoromnu pažnju. Riječ je o lijepoj Karli Bruni koja je blistala kao nikada do sada, i definitivno je potvrdila onu staru - jednom supermodel, uvijek supermodel.

Nakon što se godinama nije mogla vidjeti na naslovnim stranicama magazina, pogotovo od kako su o njoj pisali najviše zbog pretjerivanja sa filerima i botoksom, lijepo je vidjeti da je Karla opet ona stara, te da izgleda bolje nego ikada do sada.

Slavna ljepotica oduzimala je dah vitkom linijom i anđeoskim licem, te ne čudi što su se komplimenti samo redali.

Karla je izgledala kao da je zamrznuta u vremenu, odnosno kao da je pronašla eliksir mladosti, te su mnogi komentirali da, čak i ako i dalje još uvijek praktikuje usluge plastične hirurgije sada to radi daleko pametnije nego prije izvjesnog vremena kada je njeno podbhulo lice bilo glavna tema svih medija pored burnog ljubavnog života.

Inače, lijepa Karla oduvijek je bila interesantna javnosti zbog neobične prošlosti koja je nalik na film. Mnogi su često govorili svih ovih godina da "nije čudno što je toliko bila divlja u mladosti, ako se uzme u obzir da je i njena majka imala sličan karakter".

Naime, Karla je jednom prilikom otkrila detalj svoje prošlosti i u intervjuu za Vanity Fair 2008. godine ispričala da ju je majka dobila kao plod vanbračne afere.

Ona je 1996, kada je imala gotovo 29 godina saznala da njen otac nije njen pravi tata. Alberto koji je sa njenom majkom bio u braku od 1959. pa do svoje smrti, na samrtničkoj postelji kćerki je otkrio istinu.

Karli je tada otkrio da je ona plod ljubavi njene majke i brazilskog magnata Maricija Remerta. Maricio je u to vrijeme imao 19 godina, i svirao gitaru, a Marisa, njena majka imala je 36. Upoznali su se dok su svirali zajedno u kvintetu i njihova romansa je trajala šest godina.

Alberto ju je molio da ne kaže svojoj majci da joj je rekao istnu, ali ona to nije mogla da krije i suočila se s njom zbog godina laži.

Ipak, mnogi su je nakon tog priznanja dodatno osudili zbog afere koju je kasnije imala sa Rafaelom Entovenom. "Znala si koliki je to bol nanijelo tebi, a ipak si to uradila", pisali su joj tada ljudi na društvenim mrežama.

Naime, ona se u prošlosti našla u centru skandala zbog toga što je nakon veze sa Žan-Polom Etovenom, koji je bio ugledni novinar, uplovila u odnos sa njegovim sinom sa kojim je ostala devet godina. I ne samo to, već mu je rodila i dijete.

Zbog svega što se desilo i što je preživjela, Karla je godinama išla na terapije, a 2008. je njen biološki otac Remet prekinuo 40 godina tišine i potvrdio očinstvo. On živi u Sao Paulu te je s kćerkom danas u redovnom kontaktu.

Inače, nakon kraha ljubavi sa Etovenovim sinom, povezivali su je sa brojnim moćnicima, izmeđuostalog i sa Donaldom Trampom što je manekenka odlučno demantirala. A onda je 2007. upoznala Sarkozija i iskrice su planule.

On se malo prije toga razveo od političarke sa kojom je dobio sina, a veza sa Bruni podigla je u javnosti ogromnu prašinu, jer su mnogi smatrali da je ona nedostojna da bude prva dama Francuske.

U isto vrijeme kada se njena ljubav sa Sarkozijem rasplamsala otpočela je i druga ljubav, prema botoksu i filerima. Smatralo se da joj intervencije nisu bile potrebne, a zbog svega su mnogi bili i mišljenja da se zato i udala za Sarkozija - kako bi joj pružio život na visokoj nozi i ispunjavao hirove.

Ipak, par se nije obazirao na kritike. Nije ih razdvojilo ni to kada je Nikolas osuđen na tri godine zatvora zbog korupcije i manipuliranja uticajem.

Par je i dalje zaljubljen kao prvog dana, i fokusirani su na svoju vinariju, dok se pored toga Karla bavi i muzikom što je postalo njeno glavno zanimanje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.